Efter Schrems II: Datatilsynet går i kødet på Region Hovedstaden og Økonomistyrelsens cloud | Version2
Efter udgivelsen af Datatilsynets vejledninger om overførsler til tredjelande og om brug af cloud fører Datatilsynet nu tilsyn med netop dette i Region Hovedstaden og Økonomistyrelsen. Senere på måneden går tilsynet i gang med at kigge på cloud i private virksomheder.
Datatilsynet åbner sager om to myndigheders brug af cloud
Region Hovedstaden og Økonomistyrelsen skal have undersøgt deres cloud-brug af Datatilsynet.
Derfor accepterer Region Hovedstaden tredjelandsoverførsel af danske sundhedsdata i Sundhedsplatformen: “Vi har langt mere kontrol med overførslen end i et public cloud-setup”
Via Sundhedsplatformen overføres der persondata til USA, der betragtes som et usikkert tredjeland. Men det sker med ro i maven, siger CISO i Region Hovedstaden Anna Olga Aaskilde Laursen, der dog mener, at patientjournalen aldrig vil kunne flyttes til public cloud.
Region Hovedstaden indførte akut stop for ny public cloud-software efter Schrems II - nu er sluserne åbnet på ny: “Det gode ved public cloud er, at foranstaltningerne er de samme hver gang”
Efter Schrems II-dommen blev al ny public cloud-baseret software i Region Hovedstaden indstillet, indtil der var fundet en løsning på problematikken. Efter et halvt år blev der igen åbnet for sluserne, men alle gamle aftaler med tredjelandsoverførsel skal nu opdateres, lyder det fra CISO i regionen Anna Olga Aaskilde Laursen.
EU giver grønt lys til historisk Microsoft-opkøb
EUs konkurrencemyndigheder er ikke bekymrede over Microsofts opkøb af Nuance. Prisen lyder på mere end 100 milliarder kroner og bliver virksomhedens næststørste opkøb nogen sinde - kun overgået af LinkedIn.
Video: Internetaktivisten bag Europas cloud-hovedpine gør status et år efter dommen
Mange europæiske virksomheder har ikke fattet alvoren af dommen, der for et år siden satte mange urolige miner i både offentlige og private virksomheder. Sådan lyder kritikken fra Max Schrems et år efter dommen.
Myndigheder på stribe klapper i om Schrems II-udfordringer
En række kritiske systemer som eksempelvis skolesystemet Aula er placeret hos amerikanske tech-giganter, hvilket kan bringe systemerne på kant med loven efter Schrems II-dommen. Ingen myndigheder ønsker at udtale sig om udfordringen.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Kæmpe udskiftning af HR-systemer i det offentlige: »I dag foregår det meste i Word«
Hele staten og flere regioner køber HR-systemer for hundredvis af millioner. En af ideerne er, at det offentlige skal benchmarke lokale afdelinger - og sammenligne med andre lande.