Ukraine: Satellitter og sociale medier gør krigen nærværende for alle
Adgang til satellitdata kombineret med billeder og videoer fra civile på jorden betyder, at alle kan følge udviklingen i Ukraine time for time. Men samtidig stiger risikoen for misinformation, da det er let at fejlfortolke informationer. Vi gennemgår en række OSINT-metoder.
Rusland stoler ikke på satellit-navigation: Genopliver gamle landbaserede radioer
Hvis Rusland invaderer Ukraine, så bliver det formentlig uden brug af GLONASS-satellitter til navigation. I stedet aktiveres ældre landbaserede navigationssystemer som Loran, som Europa og USA har sendt på pension.
‘Minutmaskinen’ lukker på Grønland: Opgraderer til det eksploderende mobil- og dataforbrug
Det er snart slut med 'Minutmaskinen’ i Grønland, hvor de sidste ISDN og PSTN-forbindelser lukkes ned i løbet af 2023. Sideløbende kæmper Tusass med at opgradere satellit, radiokæder og søkabler, så man kan følge med det eksplosive vækst i dataforbruget overalt på Grønland.
Den nationale cyberstrategi skal (også) ud i verdensrummet
Klumme: Satellitterne må klart ligge i toppen, hvis man skal lave en liste over, hvilken infrastruktur der er mest kritisk. Også her i lille Danmark på grund af vores dybe afhængighed – selv om vi ikke er en stor rumfarende nation.
Udfordrer SpaceX, OneWeb og Amazon: EU vil sende hundredevis af satellitter i lav jordbane
EU-Kommissionen vil sende satellitter i kredsløb om Jorden i lav jordbane allerede fra næste år. Det skal forbedre og sikre den europæiske internetinfrastruktur og gøre os uafhængige af kommunikationsteknologi fra USA, Kina og Rusland. På sigt skal satellitterne levere sikker kvantekryptering.
EU på vej med egne internet-satelitter: Skal konkurrere med Elon Musk og Jeff Bezos satelitt-armadaer
EU vil investere milliarder af kroner i nyt rumbaseret internet-system, der skal udfordre Elon Musks StarLink og Amazon-rigmand Jeff Bezos’ satellit-planer.
Astronomer gør fælles front mod radiostøj fra satellitter
Den Internationale Astronomiske Union, IAU, står bag nyt samarbejde, som skal sikre at radiostøj og lysforurening fra satellitter ikke hæmmer astronomernes opdagelser ude i universet eller har negative effekter nede på jorden.
Morgen-briefing: Will Farrell bliver investor i dansk digital bank / SpaceX mister 40 ud af 49 satellitter i rum-storm / TDC scorer topkarakterer i rapport om mobiloplevelsen hos teleselskaberne
Will Farrell bliver investor i dansk digital bank. SpaceX mister 40 ud af 49 satellitter i rum-storm. TDC scorer topkarakterer i rapport om mobiloplevelsen hos teleselskaberne. Formel 1-hold får navn efter Oracle.
Nu får Danmark endelig sin egen tid
Snart vil et atomur tikke bag en ny dansk tidsreference. Det skal gøre Danmark mindre afhængigt af tidsstempler fra navigations-satellitter og langbølgesignaler fra Frankfurt.
’Futurama’ får en ny fremtid: 20 nye afsnit på vej - recordere.dk
Den populære kultserie fra skaberen af ’The Simpsons’ bliver nu genoplivet for anden gang. Den kan ikke prale af samme seertal eller langtidsholdbarhed som dens forgænger. Men ’Futurama’ har alligevel en trofast fanskare, og mange af dem er tilsyneladende at finde blandt beslutningstagerne hos Disn
Nokia QLED med Android TV lanceres i Danmark - recordere.dk
Nokia er hoppet med på QLED-displays og lancerer TV i størrelser fra 43-70 tommer
Forskere vil sende blockchain-teknologier i sikkerhed for hackere i det ydre rum
Et nyt projekt, der involverer forskere på ITU og Aarhus, sant en satellit-leverandør, prøver man at sikre blockchain-teknologier ved at placere processen et sted, som hackerne ikke kan nå: I det ydre rum.
Ministeriet i kovending: Fordobler pludselig midlerne til laboratorier og udstyr
Forskere og virksomheders ønsker ser ud til at blive hørt. I 2022 skal der investeres for 134 millioner kroner i forskningsinfrastruktur, som laboratorie- og testfacilieter, mod godt 80 millioner kroner de foregående år.
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af drift
Et af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
Bilejere ramt af fejl i GPS-software: Uret stilles tilbage til 2002
1024 uger. Så meget er en række biler fra de japanske bilproducenter Honda og Acura hoppet tilbage i tiden på grund af softwarefejl og 10 bit-begrænsninger i ugenummer-visningen. Bilejere må vente måneder før problemet løses.