Industriens plan: Sådan skærer vi 65 pct. af Danmarks CO2-udslip
Flere vindmøller til lands og til vands, tilskud til at grøn omstilling af virksomhederne og et nationalt center for energilagring er mellem ingredienserne.
Ny chipteknologi høster overskudsvarme fra elektronik
Ny forskning viser, hvordan små nanotråde af silicium kan bruges til at høste energi fra overskudsvarmen i elektronik, og konvertere det til elektricitet. Det kan være en ny metode til at erstatte batterier i millioner af sensorer.
Leder: Sæt høje mål og følg op med teknologiske trædesten
Indledningen i lederen er ændret i forhold til den udgave, der er bragt i dagens papirudgave af Ingeniøren. I den oprindelige udgave fremgik det, at Socialdemokratiet stod fast på et 60 procents…
Grøn vækst flader ud: Skiftet til vedvarende energi går alt for langsomt
Fortsætter vi sådan, når vi ikke målene i global klimaaftale, siger det Internationale Energiagentur.
Apple: Vindmøller og solceller dækker vores data-behov i mindst fem år
Apple behøver ikke statens støttekroner for at køre på grøn strøm i Danmark, lyder det fra selskabet.
Leder: Pluk nu de lavthængende klimafrugter først
I denne avis udfolder vi den fornyede hype om at rense CO2 ud af kraftværkers røg og lagre den dybt i undergrunden. Inden vi vender tilbage til, hvorfor det ikke må blive en syltekrukke for de t…
Russiskfødt nanoforsker på SDU modtager en af Danmarks største forskerpriser
Sergey I. Bozhevolnyi er tildelt Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på fem millioner kroner.
Teknologineutralt udbud gav halvanden gang så meget ve-kapacitet som forventet
I Danmarks første teknologineutrale udbud dystede 17 sol- og vindprojekter om 254 mio. kroner i støtte. Det gav samlet set 200 MW ny ve-kapacitet, fordelt på tre solcelle- og tre vindmølleparker.
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej
Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Spørg Fagfolket: Hvorfor skubber man ikke rumskrottet ned mod Jorden?
Ville det ikke give mening at rydde op i rummet ved at skubbe rumaffaldet ned mod Jorden, hvor det ville brænde op? Det svarer DTU Space på.
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme
Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning