Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
CO2-udledning stiger kraftigt efter historisk fald under Covid-19
Den globale CO2-udledning var to procent højere i december end i samme måned året forinden.
Nyt dansk PtX-anlæg til ammoniak i Lemvig
Haldor Topsøe, Vestas og Skovgaard Invest skal i fællesskab opføre verdens første industrielle PtX-anlæg til fremstilling af ammoniak. Anlægget skal stå klar i 2022 og forsynes med el fra vindmøller og solceller.
Uden tilskud: Grønt, dansk brændstof fra solceller og biogasanlæg
Firma udvikler og fremstiller anlæg til produktion af grøn methanol. Kassø kan blive ét af de første steder, hvor ideen bliver ført ud i livet.
Eksperter: 115 kilometer lang gasledning til Lolland giver “dundrende underskud”
Sukkergigant vil have en gasledning til en lille milliard. En dyr og unødvendig investering, mener flere eksperter.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år
Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Spørg Fagfolket: Hvem får gavn af min overskudsstrøm fra solcelleanlægget?
En læser forærer sin overskudsstrøm fra solcelleanlægget gratis til nettet. Men hvem vinder egentlig på det? Det svarer energirådgiver på.
Ugens debat: Bør solcellerne brænde elafgifterne af?
Energistyrelsen forventer, at solcellekapaciteten i det danske energisystem over de næste fem år vil blive femdoblet. Det fik læserne på ing.dk til at diskutere bl.a. afregning og elafgifternes fremtid.
Solcelle-amok: Kapaciteten femdobles frem mod 2025
Øget kapacitet kommer primært fra solcelleparker på grund af faldende priser.
Normalt kan man blive syg af skimmelsvamp – nu vil danske forskere lave et grønt batteri af den
Sebastian Birkedal og fem forskerkolleger fra Esbjerg har fundet et alternativ til miljøbelastende batterier. Et batteri, der kører på svampestoffer. Drømmen er at lave et svampebatteri på størrelse med en skibscontainer, som skal lagre overskudsenergi fra vindmøller og solceller og gøre den grønne omstilling endnu grønnere.
Normalt kan man blive syg af skimmelsvamp – nu vil danskere forskere lave et grønt batteri af den
Sebastian Birkedal og fem forskerkolleger fra Esbjerg har fundet et alternativ til miljøbelastende batterier. Et batteri, der kører på svampestoffer. Drømmen er at lave et svampebatteri på størrelse med en skibscontainer, som skal lagre overskudsenergi fra vindmøller og solceller og gøre den grønne omstilling endnu grønnere.
Rådgivere af hollandsk regering: Drop biomasse til el og varme
Stop brugen af biomasse i energiforsyningen, lyder opfordringen til den hollandske regering fra Social- og Økonomisk Råd. Der er dog uvished om, hvordan man skal erstatte biomassen.
Ny rapport slår fast: En del af Danmarks grønne energi kan være sort som kul
Regeringen vil stille lovkrav til biomassen, men det er ikke nok, lyder det fra støtteparti.
Første udspil til en klimahandlingsplan: Op til hver 4. olie- og gasfyr skal skrottes
Dyrere olie og gas kombineret med billigere el til elvarme, samt tilskud til varmepumper skal få sendt op til 120.000 opvarmingsfyr baseret på fossile brændsler til skrotning.
Texas er USA’s førende vindkraft-stat, og nu kommer solcellerne
Åbne landskaber og masser af vind fik tidligt Texas til at satse på vindkraft. Danske virksomheder så også mulighederne, og Ørsted er i dag aktiv i staten.