Leder: Sundhedsministeriet trænger til selvdiagnosticering I Sundhedsministeriets koncern med over 2.500 ansatte sker nu udskiftninger på flere vigtige chefposter. Statens Serum Institut har netop fået ny direktør, statsepidemiolog Kåre Mølbak samme s…
Kunstig intelligens knækker proteinfoldningsproblemet Aminosyrer bestemmer, hvordan proteiner folder sig sammen og får deres virkemåde, men almindelige beregninger kan ikke forudsige hvordan. Et program baseret på kunstig intelligens trænet på 170.000 kendte proteiner kan nu løse opgaven.
Rumtvilling valgt som senator: Kaldte Trumps Space Force en dum ide Arizonas nye senator Mark Kelly har en fortid som astronaut i Nasa og deltog med sin tvillingebror i en undersøgelse, der skulle afgøre, om mennesker kan sendes til Mars. Han har også kaldt præsident Donald Trumps ide om Space Force for dum.
1931: M/F Heimdal har vundet alle automobilisters udelte tilfredshed I utilfredshed med de trange forhold, høje priser og uregelmæssige afgange på Storebælt fik FDM i 1929 bygget en ren bilfærge. Den blev dog overtaget af DSB inden indsættelsen. Læs om den i Ingeniørens artikel fra 1931 om statsbanernes nyere skibsmateriel.
Første britiske brinttog klar til test I dag rullede det første tog drevet af brint ud på det britiske jernbanenet. Toget er støttet af den britiske regering, og hvis testen går godt, skal lignende tog i kommerciel drift i 2023.
Færre ingeniører får kurser på universitetsniveau Andelen af ingeniører i stat, regioner og kommuner, der får efteruddannelse på universiteter, er dalet de seneste ti år. Det kan svække ingeniørernes markedsværdi, frygter IDA.
På Frihedsmuseet går gæsterne selv under jorden Udstillingslokalerne er henlagt til kælderen i det nye museum som en hilsen til den modstandsbevægelse, det skildrer. Men arkitektens idé gjorde byggeprocessen langstrakt, dyr og besværlig.