EU-domstol: Website drages til ansvar for ‘ekstreme’ bruger-kommentarer
En kommerciel estisk webportal drages til ansvar for de hadefulde kommentarer, som anonyme brugere har efterladt på sitet. Det afgør en opsigtsvækkende domsafsigelse i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.. .
Vestager åbner konkurrencesag om Amazons e-bøger
Kort efter at EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager åbnede to fronter mod Google, kommer der nu endnu en konkurrencesag. Denne gang mod Amazon.. .
Frankrig vil uddele millionbøde til Google, hvis ikke ‘retten til at blive glemt’ bliver universel
De franske myndigheder vil idømme Google en bøde på omkring 2,2 millioner kroner, hvis ikke ‘retten til at blive glemt’ håndhæves på tværs af alle Google’s domæner.…
Kritikere får en måned til at kommentere EUs monopl-sigtelser mod Google
De mange virksomheder, der har klaget til EU over Google får nu mulighed for at kommentere på de anklager, unionen retter mod it-giganten. 19 virksomheder har angiveligt fået en kopi af sigtelserne.. .
Ikke fuld ministerenighed om strammere dataregler i EU
EUs justitsministre er efter tre år endelig klar til at forhandle strammere databeskyttelse i de 28 medlemslande med Europaparlamentet. Men der er ikke fuld enighed om kompromisteksten.
Foto: JULIEN WARNAND
. .
EU’s store datareform er kommet et skridt nærmere vedtagelse
Det træge lovarbejde bag EU’s første opdatering af regler for databeskyttelse siden 1995 træder efter knap halvandet års stilstand et stort skridt nærmere en vedtagelse.…
Svenske anklagere vil afhøre Julian Assange allerede i juni eller juli
De svenske anklagere har droppet at få Assange til at rejse til Sverige for at lade sig afhøre og er gået med til at foretage afhøringen i London, hvilket svenskerne ønsker at gøre allerede i denne eller næste måned.…
Vestager bekymret over telefusioner
EUs konkurrencekommissær frygter højere priser ved de stadig flere telefusioner i Europa, som også Telia og Telenor i Danmark står overfor.
Foto: Nils Meilvang
…
EU vil bruge knap én milliard på at fortsætte digitaliseringsprogram
Det Europæiske Råd er blevet enige om at fortsætte et fælleseuropæisk digitaliseringsprogram, der skal sikre, at medlemslandenes myndigheder kan interagere og samarbejde via it. Programmet får 977 millioner frem mod 2020.. .
Er det bestikkelse, når it-firma donerer 25.000 kr. til kundes søns fodboldklub?
Flere it-virksomheder er i tvivl om, hvad man må og ikke må i kølvandet på Atea-bestikkelses-skandalen. Spørg en ekspert til råds i debattråden eller pr. krypteret forbindelse, og Version2 skaffer svaret..
Amerikansk netneutralitet angribes fra alle sider
Republikanerne forsøger at snigmyrde den amerikanske netneutralitet med snedige lov-tricks, mens tele-industrien via retssystemet forgæves har forsøgt at bremse reglerne, der dermed officielt kan træde i kraft i dag.…
ACTA er død – liberale blokerer i EU
Den liberale gruppe i EU vil ikke stemme for ACTA. Derfor kan aftalen ikke blive en realitet i Europa.. .
BBC offentliggør liste med artikler, der er blevet glemt af Google
Det britiske public service-medie skaber nu med egne ord ‘præcedens for andre medier’, efter det har valgt at offentliggøre en liste med alle de artikler, der indgår i fjernede søgeresultater under ‘retten til at blive glemt’.…
Østrigsk domstol afviser at behandle kæmpe søgsmål mod Facebook
Det store gruppesøgsmål mod Facebooks og den sociale tjenestes medvirken i NSA’s PRISM-program er blevet afvist af en østrigsk domstol. Den jurastuderende bag søgsmålet vil fortsætte ved en højere retsinstans.. .
Freedom Act giver NSA lov til at overvåge de næste seks måneder
En bestemmelse i den netop vedtagne lov Freedom Act, der egentlig fratager NSA retten til at indsamle metadata, giver efterretningstjenesten en halvt år lang ‘overgangsperiode’, hvor overvågning fortsat er tilladt. Den bestemmelse vil Obama-regeringen nu tage i brug.. .