Blog: Tilbage til Fremtiden: Flyvende biler og hoverboards vil være livsfarlige
Den 21. oktober 2015 er den dato, Marty McFly rejser til i Tilbage til Fremtiden II, og ifølge filmen burde vi have flyvende biler og hoverboards. Men det er måske meget godt, at vi ikke har dem – endnu.
For hvordan skulle de virke? Lad os se på et par muligheder.
Hvordan flyver man?
Princip….
Katte lærer robotter at falde med ynde
Ing.dk: Studie af kattes fald har ført til udvikling af ny algoritme, der sikrer robotter et blødere og mere yndefuldt fald.…
Blog: Frem og tilbage i tiden
I kølvandet på “Back to the Future Day” har diskussionen primært fokuseret på, hvilke af de “forudsigelser” filmen laver, der er blevet til virkelighed og hvorfor ikke.
Men at behandle filmens vision af 2015 som forudsigelser er skudt ved siden af. Scenerne fra 2015 er lavet for underholdningen…. .
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.
Stort databrud i Region Syd: Har lækket borgeres CPR-numre og sundhedsdata
Der er blevet konstateret brud på datasikkerheden på tre af Region Syddanmarks it-systemer som følge af regionens interne undersøgelse. Bruddet drejer sig blandt andet om 5802 filer med patienters navne og helbredsoplysninger og CPR-numre og navne på cirka 1700 skolebørn.
Kæmpeforsøg skal vise, hvorfor folk med briller får mindre corona
Danske og norske forskere søger deltagere til et stort studie, som skal undersøge, i hvilket omfang briller beskytter mod coronasmitte. Baggrunden er et gådefuldt underskud af brillebærere blandt covid-patienter.
Unge om udflytning af studiepladser: Forskere og studerende flytter ikke med
I dag skal forskningsministeren forsvare planen om at udflytning af studiepladser. De studerende får sidste ord i debatten inden mødet.
Samråd om flytning af studiepladser: Tvivlsomt vidensgrundlag og underfinansiering
Flere politikere savner fortsat tal undersøgelser, der kan understøtte den politiske aftale ’bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark.’
Forskning: Ny konverterstyring kan afhjælpe elnettets stabilitetsudfordringer
Ph.d.-projekt på DTU har undersøgt, hvordan konverterstyring efter ”grid forming control”-principptet kan være med til at sikre stabiliteten i elnettet i takt med, at de tunge synkrongeneratorer bliver udfaset og fjerner inerti i systemet.
Optimering af kunstigt lys har positiv effekt på stofskiftet
Et nyt studie viser, at en optimering af vores indendørs belysning har en positiv effekt på vores stofskifte, så vi i fremtiden vil kunne se færre med type 2-diabetes.
Data-bommert under serverflytning forsinker 30 danske forskningsprojekter
30 forskningsprojekter er blevet forsinket i deres arbejde, da 18 TB data blev slettet i forbindelse med overflytning fra én server til en anden. I flere dage var platformen, hvor forskere kan få fat i sundhedsdata, Forskningsmaskinen, nede. Størstedelen af filerne er blevet genskabt.