Rapport: Ufødte og små børn udsat for store mængder bly og hormonforstyrrende stoffer - Ingeniøren
Direkte oversat fra data i internationale rapporter taber børn 5 IQ-point på grund af blyeksponering – og det er umuligt helt at undgå eksponeringen, fastslår DHI og DTU Fødevareinstituttet i ny rapport til Miljøstyrelsen.
Svensk undersøgelse: Produktion af elbilers batterier udleder tonsvis af CO2 - Ingeniøren
Der er enorme forhåbninger til elbiler som løsningen på bilbranchens klimaproblemer. Men elbilernes batterier er en miljøbelastning, allerede når de produceres.
Rapport: Stor udledning fra elbilernes batterier - Ingeniøren
Der er enorme forhåbninger til elbiler som løsningen på bilbranchens klimaproblemer. Men elbilernes batterier er en miljøbelastning, allerede når de produceres.
Techtopia #4: Maskinlæring og kunstigt kød skal gøre os til vegetarer - Ingeniøren
Podcast: Oksekød udgør en væsentlig miljømæssig belastning af kloden. Hvordan løser vi problemet med ny teknologi - skal det være kunstigt kød, eller skal vi være vegetarer? Vært: Henrik Føhns.
Klar til Industri 4.0: Maskiner kompenserer selv for slid - Ingeniøren
Forskere på DTU har udviklet algoritmer, der gør værktøjsmaskiner i stand til selv at kompensere for slitage. Også på Frauenhofer Instituttet i Tyskland arbejder man på at gøre værktøjsmaskinerne klar til Industri 4.0.
Danskerne genanvender langsomt mere og mere affald - Ingeniøren
Samlede genanvendelsesprocent er steget fra 67 til 68 pct. fra 2014-2015. Det er især husholdninger og industri, der genanvender mere, viser miljøstyrelsens nye affaldsstatistik med tal fra 2015.
Kaos på DTU: Byggestop risikerer at koste universitetet dets veterinærberedskab - Ingeniøren
Fejlvurdering af byggeomkostningerne ved nye staldlaboratorier i Lyngby og et ophedet byggemarked kan betyde, at universitetet mister beredskabet til bekæmpelse af farlige husdyrsygdomme.
Efter DTU’s byggekaos: Dyrlægerne er bekymrede over veterinærberedskabet - Ingeniøren
Det er vigtigt, at der er penge nok til at varetage virusforskning og diagnostik, ligesom specialviden skal bevares, siger dyrlægeformanden.
Spil fra den originale Xbox vil kunne spilles på One X - recordere.dk
Der blev sagt ”Diversity” rigtig mange gange under Microsofts E3-præsentation søndag aften dansk tid. Hovedemnet var naturligvis lanceringen af Xbox One X, men Microsoft benyttede også lejligheden til at vise, at de anerkender kvinders rolle i gaming-miljøet. Langt flere kvinder end normalt var på scenen for at demonstrere spil og fortælle om dem, og det …
Ugen på nettet: Dansk miljøvideo er et internationalt net-hit
Den politiske uge på Twitter endte anderledes end forventet og en lækket Britney Spears-sang uden effekter på stemmen overraskede.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.