Elektrisk fly-begynder vil tage kampen op med Boeing og Airbus - Ingeniøren
Med 25 ton batterier om bord vil Wright Electric sende fly med 150 passagerer ud på en elektrisk flyvetur. Men hvis batterierne ikke bliver meget bedre, kunne løsningen være et hybridfly.
Elektriske fly giver mulighed for nyt design og lavere forbrug - Ingeniøren
Med batterier til at drive fly får flyingeniører en række helt nye muligheder i motor- og vingedesign. Men batterierne er stadig for tunge. Nasa regner med fem gange mindre energiforbrug i testfly.
Hollandsk flyekspert: Batterierne er stadig for tunge til rene elfly - Ingeniøren
SERIE: El er på vej ind i flyindustrien. Men før det virkelig rykker, skal batterikapaciteten tredobles. De første hybridfly til kommerciel luftfart vil sandsynligvis komme i luften i 2035.
Ny, billig Moto E4 Plus har gigant-batteri ombord - recordere.dk
Motorolas smartphones er ikke nødvendigvis de mest udbredte i Danmark, men de er da til at få fat i. Disse smartphones, der nu laves af Lenovo er som regel i den menneskelige ende af prisskalaen, men er så til gengæld ikke de største udstyrsstykker rent hardwaremæssigt. Men alligevel stikker det engang imellem af for Motorola-telefonerne. …
DTU’s nye supercomputer: »I vores verden er der ikke nogen, der benytter FPGA’er eller ASIC’s«
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
DTU’s nye supercomputer skal regne på batterier og solceller
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme
Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning
Radius-formand: Forbrugerne skal være medbyggere på fremtidens energisystem
Eldistributionsselskabet Radius forbereder sig på at skifte rolle og blive en aktiv medspiller for de kunder, der gerne vil tage del i den grønne omstilling med solceller, batterier og elbiler.
Første teknologineutrale udbud: Nu starter dysten mellem sol og vind
Solceller og vindmøller skal dyste om sammenlagt 242 millioner støttekroner i første udbud, hvilket er langt fra tilstrækkeligt til at opretholde de seneste års udbygning med vindkraft.
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag
Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.
Forskere udvikler ultrahurtigt kamera, der kan filme lys bevæge sig
Kameraets billedfrekvens på 10 billioner billeder i sekundet lader forskerne se ind i en hidtil ukendt verden - og måske give os bedre solceller på sigt.
Rapport: Solceller øger brandfare i el-installationer
Elektriske anlæg er mere brandfarlige, hvis de indeholder solceller. Samtidig kan det være vanskeligt for brandfolk at vide, hvor solcellerne befinder sig, viser en ny undersøgelse.
Ny kinesisk rumstation er et 17 meter langt himmelsk palads
Kina har afsløret en model af den rumstation, som efter planen skal være i kredsløb om Jorden i 2022.