Modulære robotter skal skabe en undersøisk infrastruktur - Ingeniøren
Et DTU-projekt har til formål at skabe undervandsrobotter, som skal samarbejde om at reparere vindmøller og boreplatforme.
Analyse: Regeringens energimål svigter elektrificeringen - Ingeniøren
En analyse fra Vindmølleindustrien viser, at regeringens mål om 50 procent grøn energi i 2030 vil føre til stor biomasseudbygning, men meget lidt sol, vind og varmepumper.
Nemmere betjening af robotcelle sender programmøren ud på bænken - Ingeniøren
Kompleksiteten og den tunge programmering skal hives ud af robotløsningerne til de mindre virksomheder, lyder det fra sønderjysk robotcelleproducent, som har udviklet et meget mere simpelt brugerinterface.
Sydkorea skruer ned for robotstøtten - Ingeniøren
Borgerløn og robotskat er for alvor blevet en del af den offentlige debat. Nu tager den sydkoreanske regering øjensynligt første skridt i retning af at nedtrappe støtten til industriens robotter.
Sundhedsministeren beder Region H om redegørelse om Sundhedsplatformen | Version2
Kræftpatienter er ikke blevet registreret og det sår tvivl om Region H overholder de maksimale ventetider.
Facebook løfter sløret for Facebook Watch - ny social serie-platform
En ny Facebook-tjeneste skal kombinere shows og social interaktion. Facebook Watch skal konkurrere med YouTube.
Dansk forskningssucces: Kan se reaktioner inde i batterier - mens de er i brug - Ingeniøren
DTU Energi har fundet en ny metode til at studere de elektrokemiske reaktioner, der finder sted inde i batterier, mens de sker. Forskerne mener, at de nye observationsmuligheder kan være med til at gøre fremtidens batterier mere sikre og holdbare.
Fallout bliver til brætspil
Fallout-serien har 20 år på bagen og et rigt og underholdende retrofuturistisk univers som nu skal danne baggrund for et helt nyt brætspil. Klassisk rollespilsserie Det er 20 år siden, det første Fallout så dagens lys. Og siden den dag har spillere boltret sig mellem supermutanter, radscorpions, robotter og nukleare raketkastere.
Professor gør status over issmeltningen i Antarktis
Hvad betyder det for verdenshavene, når kæmpe isbjerge river sig løs? Det svarer DTU-professor René Forsberg på.
Stanford-professor til lovgivere: Kom i gang med regulering af kunstig intelligens | Version2
Frygten for et nært forestående robot-apokalypse har taget fokus væk fra et reelt behov for at diskutere lovgivning af kunstig intelligens, mener Stanford-professor.
Den legendariske spil-hippie Jeff Minter vender tilbage med ny ’Tempest’ - recordere.dk
Ældre Recordere-læsere, der har en historik med hjemmecomputere husker måske Jeff Minter. Hvis man spillede en del Commodore 64 eller ZX Spectrum i firserne, er navnet formentlig bekendt. Jeff Minter blev oprindelig kendt på at skabe arkadespillet ’Tempest’ i 1981, der var et stort hit blandt tidlige arkadespil. Siden rykkede han over på hjemmecomputer-platformen, hvor …
Bliver du en tilfreds kunde, når du har talt med en robot?: Sådan passer du bedst på firmaets vigtigste aktiv
Klumme: Vi kan lige så godt vænne os til, at robotter blive en del af kundekontakten. Men husk på, at de virkelig afgørende samtaler sker mellem mennesker, og det er ikke uden betydning for kundetilfredsheden.
Professor: Afsmeltning på Antarktis er fordoblet på 15 år
På trods af den voldsomme afsmeltning, så er der stadig lang vej til det totale kollaps af kontinentets ishylder, siger René Forsberg DTU.
Spørg Scientariet: Hvorfor bliver mørke ting lyse i infrarødt lys? - Ingeniøren
En læser har set et tv-program, hvor seerne kunne følge folk i mørke. Han undrer sig over, at det mørke tøj blev lyst i det infrarøde lys. DTU Fotonik forklarer hvorfor.
Rådgiver til Brinkmann: Vi bliver ikke ”ramt” af robotterne
Frygt for at blive udkonkurreret af robotter skaber bekymring i danske virksomheder. Men vi får det bedre, hvis vi fokuserer på alt dét, maskiner ikke kan, siger rådgiver fra Teknologisk Institut.