Danske fysikere udnytter superposition-trick til at spotte kræft
DTU-forskere er på vej med udstyr, der kan bestemme effekten af kræftbehandling ved at kombinere diamanter, biomarkører og kvantefysik.
DTU vil lukke Veterinærinstituttet
Tabet af det veterinære beredskab fra 2020 betyder, at DTU allerede i de kommende måneder vil foretage organisatoriske ændringer og vurdere fremtidens behov for medarbejdere.
Håndholdt, dansk ultralydsscanner risikerer baghjul af konkurrenterne
I 10 år har DTU-forskere arbejdet på at få en håndholdt ultralydsscanner på markedet, og nu rykker konkurrenterne hurtigt. En dansk udgave har dog stadig nogle klare fordele, lyder det.
Kvantefysik forklarer havstrømme, der driver Jordens vejrsystemer
Topologi spiller en uventet rolle i Jordens klimasystem, da ækvatoriale havbølger, der har betydning for klimafænomenet El Niño, deler egenskaber med eksotiske kvantematerialer som topologiske isolatorer.
DTU-forskers linse baner vej for LED-lys på fodboldbanen
DTU-forsker og privat firma har udviklet og bygget en LED-belysning til sportspladser, hvor dioderne hidtil har lyst for diffust til at kunne benyttes.
DTU’s LED-linse testes på fire forskellige kunstgræsbaner
Støttet af Lokale- og Anlægsfonden skal to sjællandske og to jyske sportsanlæg nu også have etableret LED-belysning som forsøg. Formålet er først og fremmest at mindste lysforurening.
Sådan bliver DTU’s nye supercomputer
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
DTU’s nye supercomputer: »I vores verden er der ikke nogen, der benytter FPGA’er eller ASIC’s«
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
DTU’s nye supercomputer skal regne på batterier og solceller
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
Den pruttende proton og krypteringsskurken
To forfattere vil gøre atomfysik tilgængelig for småbørn og forklare kvantekryptologi for de voksne.
TEST Googles Assistent skuffer: Ikke et hak bedre end Apples Siri
Hvis man troede, at Googles digitale assistent ville give Apples digitale assistent baghjul, bliver man skuffet. På flere områder halter den faktisk bagefter.
Forfatter: Singularity er dårlig science fiction uden science
En taxa-tur med teknologi-kommentatoren og forfatteren Bruce Sterling fører til døden for en elsket teknologi-lov. En død med konsekvenser for Singularity og Danmark.
Nyt hybridt nanomateriale kan moduleres som Lego-klodser
DTU Kemi har udviklet et nyt nanomateriale, hvis egenskaber kan designes langt mere nøjagtigt, end man kender fra andre 2D-materialer. Grundforskningen skal bruges til endnu hurtigere kvantecomputere og fremtidens superledere.
Tusinder af forskere udgiver et studie hver femte dag
Flere end 9.000 forskere publicerer mere end 72 studier om året, viser kortlægning, der udstiller vidt forskellige opfattelser af rollen som medforfatter-rollen.
Microsoft bygger verdens første kvantecomputer i Lyngby sammen med Københavns Universitet
I dag åbner Microsoft dørene til et nyt forskningscenter, der skal bygge verdens første kvantecomputer. Den sakl bygges i samarbejde med forskere og ingeniører fra Københavns universitet.