Doktor Watson i modvind: Foreslår livsfarlig medicin til patienter
Flere kræftlæger advarer om at IBM’s kognitive intelligens, Watson Oncology, er alt for umoden. Dansk forsøg på Rigshospitalet blev stoppet efter massiv fejlrate.
Rigshospitalet stopper Doktor Watson-forsøg: Foreslår livsfarlig medicin til patienter
Flere kræftlæger mener, at IBM´s kognitive intelligens Watson Oncology er alt for umoden. Dansk forsøg på Rigshospitalet blev stoppet efter massiv fejlrate.
IBM’s kunstige intelligens på vej ind på Rigshospitalet: Men Watson foreslår forkert behandling i hver tredje tilfælde
IBM’s kunstige intelligens, Watson, er stadig på usikker grund, når det gælder sygdomsbehandling, viser forsøg på Rigshospitalet. Her har Watson foreslået behandlinger ‘helt hen i skoven’ i næsten en tredjedel af sagerne.
NNIT indgår forlig i voldgiftsag med regionerne efter flere års uenighed om omstridt medicin-system
NNIT har efter flere års problemer indgået forlig med regionernes datterselskab Amgros om leveringen af it-systemet Apoto.
Watson skal hjælpe danske radiologer og diabetespatienter
Hvert år skal mindst to nye projekter med IBM´s Watson sættes i gang i Region Hovedstaden. Det er resultatet af en rammeaftale med IBM. I første omgang gælder det radiologer, kræft- og diabetespatienter.
De skal udvikle Skats nye IT-system: Fremadstormende dansk firma slår IBM på kvalitet - og koster en tredjedel
Da danske Netcompany blev valgt som virksomheden til at udvikle afløseren for Skats skandaleramte IT-system EFI, blev de vurderet både billigere og bedre end konkurrenterne. Det er opgaven, der ikke må gå galt: Kan Netcompany knække inddrivelseskoden?
Spørg Scientariet: Hvordan stedbestemmer man lyd med lukkede øjne?
En læser undrer sig over, at man med lukkede øjne kan opfatte, hvor lyd kommer fra. Skyldes det øregangens design? Det svarer overlæge på Rigshospitalet på.
Rigshospitalet kortlægger nu patientens fulde arvemasse
Fremtidens gendiagnostik er landet i København med en ny state of the art-gensekventeringsmaskine, der arbejder sammen med DTU Risøs supercomputer.
Etisk dilemma: Vil du vide alt om dine gendefekter?
Et nyt Nationalt Genom Center til opbevaring af data om syge danskeres arvemasse bliver snart en realitet, og helgenom-sekventering bliver standardbehandling på Rigshospitalet.
Hør ugens podcast om flowbatterier, linkbombing og gensekventering
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om hvordan Rigshospitalet nu kan kortlægge hele patientens arvemasse, om nye potente flowbatterier, og om hvordan hjemmesider bombes ned i bunden af Googles søgeresultater med suspekte links.
Rigshospitalet lægger filter på patienternes arvemasse
Selv om de får adgang til alle genfejl, kommer lægerne endnu på tynd is, når de skal bruge data til at udpege sygdomsrisiko.
Stressreaktion fra hård træning kan bekæmpe kræft
Kræftpatienter skal ud af sengen og have pulsen op, viser forskning på Rigshospitalet.
Opråb fra Rigets læger: Sundhedsplatformen hjælper os ikke og rammer patienterne | Version2
Nyt it-systemer understøtter ikke behov for løbende kvalitetskontrol og udvikling og letter ikke hverdagen som ønsket, lyder det i en usædvanlig skarp henvendelse til Region H fra klinikcheferne på Rigshospitalet.
Kritisk syge spædbørn skal undersøges for alkohol-bivirkninger
Smertestillende medicin indeholder i vid udstrækning alkohol. Nu skal forskere på Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet undersøge, hvordan det påvirker kritisk syge spæd- og småbørn.
Færre gravide ryger – men sønnernes sædkvalitet er fortsat i bund
At ens mor røg under graviditeten, har været mistænkt som afgørende for dårlig sædkvalitet. Men at færre og færre gravide ryger, har ikke hjulpet på danske mænds sædkvalitet, viser nyt studie fra Rigshospitalet.