Kritisk syge spædbørn skal undersøges for alkohol-bivirkninger
Smertestillende medicin indeholder i vid udstrækning alkohol. Nu skal forskere på Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet undersøge, hvordan det påvirker kritisk syge spæd- og småbørn.
Pludseligt generationsskifte: Develco sender administrerende direktør på pension - afløser fundet internt
Aarhusianske Develco sender den 70-årige direktør på pension og finder afløseren internt. Selvom det kun er midlertidigt, så afviser den nye direktør om, at virksomheden allerede nu jagter en afløser for ham.
Aarhus Letbane mangler fire godkendelser af næste strækning – ingen af ansøgningerne er klar
Letbaneselskabet i Aarhus vil ikke svare på, om det kan lade sig gøre at åbne den næste forsinkede strækning, Odderbanen, inden sommerferien. Læs her, hvor langt der er igen.
Stressreaktion fra hård træning kan bekæmpe kræft
Kræftpatienter skal ud af sengen og have pulsen op, viser forskning på Rigshospitalet.
Rigshospitalet lægger filter på patienternes arvemasse
Selv om de får adgang til alle genfejl, kommer lægerne endnu på tynd is, når de skal bruge data til at udpege sygdomsrisiko.
Hør ugens podcast om flowbatterier, linkbombing og gensekventering
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om hvordan Rigshospitalet nu kan kortlægge hele patientens arvemasse, om nye potente flowbatterier, og om hvordan hjemmesider bombes ned i bunden af Googles søgeresultater med suspekte links.
Etisk dilemma: Vil du vide alt om dine gendefekter?
Et nyt Nationalt Genom Center til opbevaring af data om syge danskeres arvemasse bliver snart en realitet, og helgenom-sekventering bliver standardbehandling på Rigshospitalet.
Rigshospitalet kortlægger nu patientens fulde arvemasse
Fremtidens gendiagnostik er landet i København med en ny state of the art-gensekventeringsmaskine, der arbejder sammen med DTU Risøs supercomputer.
IBM’s kunstige intelligens på vej ind på Rigshospitalet: Men Watson foreslår forkert behandling i hver tredje tilfælde
IBM’s kunstige intelligens, Watson, er stadig på usikker grund, når det gælder sygdomsbehandling, viser forsøg på Rigshospitalet. Her har Watson foreslået behandlinger ‘helt hen i skoven’ i næsten en tredjedel af sagerne.
Doktor Watson i modvind: Foreslår livsfarlig medicin til patienter
Flere kræftlæger advarer om at IBM’s kognitive intelligens, Watson Oncology, er alt for umoden. Dansk forsøg på Rigshospitalet blev stoppet efter massiv fejlrate.
Rigshospitalet stopper Doktor Watson-forsøg: Foreslår livsfarlig medicin til patienter
Flere kræftlæger mener, at IBM´s kognitive intelligens Watson Oncology er alt for umoden. Dansk forsøg på Rigshospitalet blev stoppet efter massiv fejlrate.
Stort internationalt studie: Over syv genstande om ugen kan forkorte dit liv
En mængde alkohol, man før troede var ufarlig, kan give kritiske problemer, lyder det.
Otte genstande om ugen kan forkorte dit liv - men nyt studie får ikke Sundhedsstyrelsen til at ændre holdning
Professor mener, at alkohol-anbefalinger skal være ens for både mænd og kvinder.
Færre gravide ryger – men sønnernes sædkvalitet er fortsat i bund
At ens mor røg under graviditeten, har været mistænkt som afgørende for dårlig sædkvalitet. Men at færre og færre gravide ryger, har ikke hjulpet på danske mænds sædkvalitet, viser nyt studie fra Rigshospitalet.
Spørg Scientariet: Hvordan stedbestemmer man lyd med lukkede øjne?
En læser undrer sig over, at man med lukkede øjne kan opfatte, hvor lyd kommer fra. Skyldes det øregangens design? Det svarer overlæge på Rigshospitalet på.