Dansk professor: Videnskabelig artikel risikerer at blive til grin
Russiske forskere mener, at naturlige sandstensformationer er opstået på måder, der er helt sammenlignelige med mekaniske optimeringsmetoder. Det er rent vrøvl, siger Ole Sigmund fra DTU.
Nu kommer den: Teknologipagt skal tiltrække unge til ingeniørfag og naturvidenskab
Erhvervsminister Brian Mikkelsen er endelig klar med initiativet, der skal skabe lokale samarbejder om tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det vækker glæde i IDA.
DTU henter dansk topprofessor hjem fra USA
For syv år siden måtte DTU afgive katalyseeksperten Jens Kehlet Nørskov til Stanford University i Californien. Nu bliver han hentet tilbage til Danmark.
Smerteforsker: Usandheder om cannabis kan skade patienterne
Debat om smerter bliver sendt på afveje af uvidenskabelig misinformation, mener kendt dansk smerteforsker.
Nyt transatlantisk sø-kabel rammer Danmark: Kan bane vejen for nye datacentre
Et nyt transatlantisk søkabel kommer til at fordoble datakapaciteten mellem Danmark og USA, og det kan bane vejen for nye datacentre.
Nye datacentre kan være på vej: Danmark får kæmpekabel
Et nyt fiberkabel mellem USA og Europa får endestation i Danmark, hvilket kan sende endnu flere datacentre til Danmark, lyder det fra brancheorganisation. Det styrker Danmark som »datacenterland«, siger Invest in Denmark-direktør under Udenrigsministeriet.
Fem videnskabelige tendenser vi skal holde øje med i år
Vores stærkeste computere indtager deres kvante-overherredømme. Magasinet Science spår, hvilke forskningsområder som rykker i 2018.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.
Dræberdrone forsøgte at slå soldater ihjel uden at have fået ordre på det
En ny rapport fra FN beskriver, hvordan dronen angreb soldater i Libyen ‘af sig selv’.