Dansk 3D-print-iværksætter endte med at udvikle nyt værktøj til sprøjtestøbning
Addifab har med hjælp fra en DTU-studerende brudt koden til 3D-printede engangssprøjtestøbeforme i en vandopløselig polymer. Det åbner mulighed for en automatiseret fremstilling af specialtilpassede produkter i alverdens materialer.
Kemistuderende fandt den rette formel på polymer
Kemiingeniørstuderende Tanya H. Olsen fra DTU fandt løsningen, da 3D-print-producenten Addifab skulle udvikle et nyt materiale. Nu er hendes bachelor blevet konverteret til en fuldtidsstilling som materialeforsker.
Hør ugens podcast om GMO-fødevarer og super-elcykel
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om genmodificerede fødevarer. Hvor slutter planteforædling, og hvor begynder GMO, efter at planteforskere har fået nye, smarte værktøjer som gensaksen Crispr/Cas9.
DTU-forsker finder næsten 100 nye exoplaneter
Andrew Mayo fra DTU Space har bekræftet fund af 95 jordlignende planeter uden for vores solsystem. Særligt en planet om en meget klar stjerne fascinerede ham.
Grundfos: Produkter skal have 3D-printede komponenter
Pumpeproducenten har en klar ambition om at 3D-printe komponenter til endelige produkter. Grundfos er overbevist om, det kan lade sig gøre – men det kræver, at man evner at tænke helt anderledes end i dag.
Ingeniører ved for lidt om 3D-print
Der er for få 3D-print-specialister i Danmark, mener lederen af Grundfos’ 3D-print-afdeling. Bedre uddannelse, både af kommende og ældre ingeniører, er vejen frem.
Spørg Scientariet: Hvor mange exoplaneter kan man se foran stjernerne?
En læser vil gerne vide, hvor mange planeter uden for vores solsystem astronomerne kan spotte ved at observere deres formørkelse af stjernerne. Forsker fra DTU Space giver et svar.
Kampen om udviklerne spidser til: Her er de vigtigste emner for software-udviklernes valg af platform
En række ting spiller ind, når softwareudviklerne vælger hvilke økosystemer, platforme og teknologier, de vil satse på. Se resultaterne fra stor undersøgelse her.
Plenti lukker. Kunderne overgår til Telmore - MereMobil.dk
BREAKING NEWS: TDC lukker Plenti. Kunderne overgår til Telmore. OPDATERES: Plenti kunderne skal fremover vænne sig til, at være en del af Telmore. TDC oplyser, at Plenti lukker og bliver opslugt af Telmore den 18. marts 2018. Overførslen af kunderne starter dog allerede i dag (14. februar 2018). De kunder hos Plenti der havde fri data fortsætter med dette i Telmore-regi, men får efter overflytningen adgang til Telmore Musik. - Artiklen fortsætter efter annoncen - Den 11. september 2017 opkøbte TDC Group teleselskabet Plenti med 90.000 kunder. Her forlød det ellers, at alt ville fortsætte uændret i Plenti. Men her fem måneder senere er situationen en anden. – “Siden september har vi nøje undersøgt, hvad der giver den bedste kundeoplevelse for Plenti-kunderne fremover. Både Plenti og Telmores kunder er glade for data og underholdning, og med én stærk enhed kan vi både udvikle bedre produkter og give alle en endnu …
Efter plakatnedtagning på DTU: Ny kampagne fokuserer på respekt for andres grænser
Mindre end en uge efter at DTU’s ledelse pillede plakater mod sexisme ned, bliver problemet igen adresseret. Denne gang med studenterorganisationen PF som afsenderen.
Video: ITU-studerende fortæller om deres succesfulde sociale medie for fodboldspillere
Det er ikke hver dag, at danskere udvikler et socialt medie med 400.000 brugere - bliv her klogere på iværksætternes tanker her.
Video: ITU-studerende fortæller om deres succesfulde app for fodboldspillere
Det er ikke hver dag, at danskere udvikler en app med 400.000 brugere - bliv her klogere på iværksætternes tanker her.
Techtopia #40: 3D-print af reservedele til mennesker og maskiner
Podcast: 3D-print har mistet terræn som en af tidens mest omtalte teknologier, men det betyder ikke, at teknologien er væk. Tværtimod arbejdes der hårdt på nye anvendelsesmuligheder.
Nu skal drikkevandet undersøges for mikroplast
En ny målemetode udviklet af forskere fra Aarhus Universitet skal hjælpe Miljøstyrelsen med at kortlægge omfanget af mikroplast i vores postevand.
3D-printlaboratorium vil være Spotify for reservedele
Europas største containerhavn i Rotterdam vil med et 3D-printlaboratorium gøre det muligt at printe reservedele on demand, imens skibene sejler i havn. Konceptet kan brede sig til hele verden og stopper ikke ved havneindustrien, mener direktør.