Techtopia #40: 3D-print af reservedele til mennesker og maskiner
Podcast: 3D-print har mistet terræn som en af tidens mest omtalte teknologier, men det betyder ikke, at teknologien er væk. Tværtimod arbejdes der hårdt på nye anvendelsesmuligheder.
Ny podcast fra Computerworld: Danske virksomheder er alvorligt truet på indtjening og vækst - hør Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: Professor Jan Damsgaard er medlem af Disruptionrådet og ser en nær fremtid, hvor store danske virksomheder er truet på indtjeningen og væksten. Hør mere om hvorfor i Computerworlds nye podcast med Lars Jacobsen og Torben Ruberg, Tech fra Toppen.
Dansk 3D-print-iværksætter endte med at udvikle nyt værktøj til sprøjtestøbning
Addifab har med hjælp fra en DTU-studerende brudt koden til 3D-printede engangssprøjtestøbeforme i en vandopløselig polymer. Det åbner mulighed for en automatiseret fremstilling af specialtilpassede produkter i alverdens materialer.
Kemistuderende fandt den rette formel på polymer
Kemiingeniørstuderende Tanya H. Olsen fra DTU fandt løsningen, da 3D-print-producenten Addifab skulle udvikle et nyt materiale. Nu er hendes bachelor blevet konverteret til en fuldtidsstilling som materialeforsker.
Hør ugens podcast om GMO-fødevarer og super-elcykel
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om genmodificerede fødevarer. Hvor slutter planteforædling, og hvor begynder GMO, efter at planteforskere har fået nye, smarte værktøjer som gensaksen Crispr/Cas9.
Grundfos: Produkter skal have 3D-printede komponenter
Pumpeproducenten har en klar ambition om at 3D-printe komponenter til endelige produkter. Grundfos er overbevist om, det kan lade sig gøre – men det kræver, at man evner at tænke helt anderledes end i dag.
Ingeniører ved for lidt om 3D-print
Der er for få 3D-print-specialister i Danmark, mener lederen af Grundfos’ 3D-print-afdeling. Bedre uddannelse, både af kommende og ældre ingeniører, er vejen frem.
3D-printlaboratorium vil være Spotify for reservedele
Europas største containerhavn i Rotterdam vil med et 3D-printlaboratorium gøre det muligt at printe reservedele on demand, imens skibene sejler i havn. Konceptet kan brede sig til hele verden og stopper ikke ved havneindustrien, mener direktør.
3D Printer: Ultimaker 3 versus Anet A8 - recordere.dk
I forbindelse med arbejde skulle jeg købe en 3d printer. Jeg valgte Ultimaker 3 til 28.000 kr. Nu hvor jeg har leget med den nye Ultimaker i 2-3 uger er det en passende lejlighed til at sammenligne den med min egen billige kineser model, Anet A8, til kun 1000 kr.
3D-print skal give patienter deres egne knogler tilbage
To unge ingeniører har udviklet 3D-printede knogleimplantater, som kroppen selv kan nedbryde og erstatte med eget knoglevæv.
Kan man forbedre rækkevidden på en standard Wi-Fi-router?: Jeps … med lidt snilde og en 3D-printer
Klumme: Kom med en tur i kælderen og se, hvordan en standard Wi-Fi-router bliver både meget pænere og meget mere effektiv.
Kæmpeprinter skal udskrive et hus på under et døgn
Med en pris på kun 4.000 dollars er det 3D-printede hus møntet på verdens fattigste befolkning.
Fuld fart på markedet for 3D-print: Her investeres der massivt i løsninger til 3D-print
Markedet for 3D-print vokser voldsomt, og der tegner sig nu et klart billede af, hvilke print-formål der især hitter.
Mars er leveringsdygtig i gode byggematerialer
Nasa vil gerne vide, hvordan man bedst muligt kan 3D-printe bebyggelser på den røde planet – hvis overflade i øvrigt er velegnet til fremstilling af mursten.
3D-printet elbil kan sælges for 60.000 kroner
Mikrobiler er populære. Men hvad med en 3D-printet mikrobil, der kører på el? Det er ideen bag LSEV-bilen der netop er blevet præsenteret af to kinesiske firmaer. Tanken er, at eventuelle købere skal bestille bilen direkte hos fabrikken – ingen fordyrende mellemled.