Iværksætter: »Trykte plastsolceller vil forandre verden«
Frederik Krebs forlod sit professorat på DTU for at følge en livsdrøm om at producere bæredygtige plastsolceller. Hans iværksætterfirma har 32 medejere, som alle er fra hans tidligere forskergruppe.
DTU-studerende vil have en raket op i 9.000 meters højde
Gruppen Danstar har siden 2016 arbejdet for at få en dansk studenterraket op i flere kilometers højde. Målet er en flyvefærdig model i 2021.
Lovsjusk tvinger kommuner til at skrotte solceller for millioner
Ulovlige solcelleanlæg for omkring 25 millioner kroner pryder stadig tagene på skoler, rådhuse og sportshaller. Men nu kan kommunerne blive tvunget til at pille dem ned.
Kommuner: Staten hæmmer klimaindsats med solcelleregler
Reglerne, der hindrer kommunerne i at opsætte solcelleanlæg, bør ændres i nyt energiforlig, så kommunerne ligestilles med staten og regionerne, siger Kommunernes Landsforening.
Dansk iværksætter: Vi vil være det næste Windows
Et nyt styresystem med indbygget kunstig intelligens - og en dansk bagmand - håber at blive hjertet i næste generations computere og sensorer.
DTU’s nye supercomputer: »I vores verden er der ikke nogen, der benytter FPGA’er eller ASIC’s«
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
DTU’s nye supercomputer skal regne på batterier og solceller
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme
Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning
Radius-formand: Forbrugerne skal være medbyggere på fremtidens energisystem
Eldistributionsselskabet Radius forbereder sig på at skifte rolle og blive en aktiv medspiller for de kunder, der gerne vil tage del i den grønne omstilling med solceller, batterier og elbiler.
Første teknologineutrale udbud: Nu starter dysten mellem sol og vind
Solceller og vindmøller skal dyste om sammenlagt 242 millioner støttekroner i første udbud, hvilket er langt fra tilstrækkeligt til at opretholde de seneste års udbygning med vindkraft.
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag
Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.
Forskere udvikler ultrahurtigt kamera, der kan filme lys bevæge sig
Kameraets billedfrekvens på 10 billioner billeder i sekundet lader forskerne se ind i en hidtil ukendt verden - og måske give os bedre solceller på sigt.
Rapport: Solceller øger brandfare i el-installationer
Elektriske anlæg er mere brandfarlige, hvis de indeholder solceller. Samtidig kan det være vanskeligt for brandfolk at vide, hvor solcellerne befinder sig, viser en ny undersøgelse.
Ny kinesisk rumstation er et 17 meter langt himmelsk palads
Kina har afsløret en model af den rumstation, som efter planen skal være i kredsløb om Jorden i 2022.