Kommuner: Staten hæmmer klimaindsats med solcelleregler Reglerne, der hindrer kommunerne i at opsætte solcelleanlæg, bør ændres i nyt energiforlig, så kommunerne ligestilles med staten og regionerne, siger Kommunernes Landsforening.
Dansk forsker: klimavaner skal med ind i stemmeboksen, hvis de skal rykke noget Vi sorterer affald, spiser mindre kød og flyver mindre. Men det batter ikke i det samlede regnskab, hvis ikke man også tager de grønne tanker med, når man sætter sit kryds. Vores institutioner og infrastruktur betyder mere end vores egne vaner.
Iværksætter: »Trykte plastsolceller vil forandre verden« Frederik Krebs forlod sit professorat på DTU for at følge en livsdrøm om at producere bæredygtige plastsolceller. Hans iværksætterfirma har 32 medejere, som alle er fra hans tidligere forskergruppe.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.