Energistyrelsen forventer flere ulovlige solcelleanlæg i kommunerne
Et endnu ukendt antal ulovlige solcelleanlæg pryder de kommunale bygninger. Kommunerne kan have spildt millioner på anlæg, der ikke længere bliver rentable.
Skattevæsnet får lov at kigge med i rengøringsapps
Platforme, der tilbyder tjenester som rengøring og børnepasning, skal aflevere informationer til skattevæsnet.
Steemit - et blockchain-baseret socialt medie med indbyggede etiske udfordringer
Steemit er et socialt medie baseret på blockchain-teknologi. Det har avancerede metoder til belønning brugerne og kuratering af indhold, men kan også gemme meget ulovlig data, uden mulighed for at slette det.
EU til techfirmaer: I skal udlevere persondata, uanset hvor i verden de ligger
Ny EU-lov vil gøre det muligt for myndigheder at få adgang til data fra europæiske firmaer, selvom det ligger på servere uden for unionen. Kritikere mener, at loven vil underminere brugernes privacy.
267 kommunale solcelleanlæg stemplet som ulovlige
Solcelleanlæggene er ulovlige, fordi de ikke er selskabsmæssigt adskilt fra kommunen. Kommunen kan enten rette ind eller pille anlægget ned. Men en ny bekendtgørelse giver lidt håb.
Fejl i næsten halvdelen af energimærker til nye huse
Flere boligejere får korrekte energimærker end tidligere – undtagen ejere af nybyggede huse. Her er fejlprocenten steget fra 35 til 44 procent.
Nu er det slut: Danmark er ikke længere selvforsynende med olie
I 2017 sluttede en epoke for Danmark. Efter 24 år er vi ikke mere selvforsynende med olie, men skal nu til at importere de sorte dråber – bortset fra et enkelt år i 2024.
Trods EU-roaming regler må teleselskaber alligevel hæve prisen - MereMobil.dk
Det blev lovet, at der ikke ville komme prisstigninger grundet fri roaming i EU. Prisstigningerne er en realitet. Og Teleselskaberne vinder sågar også sager i Teleankenævnet. Det forlød, at de europæiske mobilselskaber ikke måtte lave prisstigninger i forbindelse med de nye EU-roaming regler. Men en ny dom fra Teleankenævnet fastslår, at de danske mobilselskaber selv bestemmer abonnementsvilkår. Det skriver Computerworld.dk. Dommen er blevet en realitet efter, at en kunde hos CBB har klaget over, at hans abonnement pludselig blev ændret og prisen i forbindelse med denne ændring med 20 kroner om måneden. CBB-kunden klagede derfor til Teleankenævnet. Sagen startede i maj 2017. CBB-kunden blev 8. maj 2017 varslet om en ændring i hans abonnement. Det ville blive ændret fra 12 timers tale til 15 timers tale, 12 GB data til 15 GB data hvoraf de 4 GB var i EU. Abonnementet ville så stige 20 kroner om måneden.
Tænketank: Kystnære kraftværker bør ombygges med varmepumper
Danmarks store kraftværker ligger ved vandet og er derfor oplagte til at etablering af store varmepumper. Men der er brug for demonstrationsanlæg, vurderer tænketank
Se kortet: Så mange byer kan søge om tilskud til bedre internet - recordere.dk
Der er stor forskel på, hvor stor del af befolkningen har den politisk vedtagne minimumshastighed på bredbånd.
Danmarkskort: Her halter internetforbindelsen
Der er stor forskel på, hvor stor del af befolkningen, der har en internethastighed på maksimalt 10/2 Mbit, som politikerne har defineret som langsomt. Det viser en opgørelse fra Bredbånd.dk.
Energistyrelsen afblæser stor dansk frekvensauktion i allersidste øjeblik: Men vil ikke fortælle hvorfor
Energistyrelsen udskyder den store frekvensauktion til kommende mobilnet - men vil intet sige om hvorfor.
Mystik om udsættelse af milliardauktioner: »Jeg er et stort spørgsmålstegn«
Energistyrelsen udsætter auktionen over vigtige mobillicenser med tåget begrundelse. Teleselskaberne, som skal lægge pengene, har heller ikke fået oplyst årsagen.
Mystik om udsættelse af milliardauktion: »Jeg er et stort spørgsmålstegn«
Energistyrelsen udsætter auktionen over vigtige mobillicenser med tåget begrundelse. Teleselskaberne, som skal lægge pengene, har heller ikke fået oplyst årsagen.
Mystik om udsættelse af milliardauktion: »Jeg er et stort spørgsmålstegn«
Energistyrelsen udsætter auktionen over vigtige mobillicenser med tåget begrundelse. Teleselskaberne, som skal lægge pengene, har heller ikke fået oplyst årsagen.