Kinesisk røntgenteleskop får dansk instrument Med rumteleskopet EXTP, der skal registrere røntgenstråling fra sorte huller og neutronstjerner, rykker Kina op i superligaen for videnskabelige satellitter. Det sker med hjælp fra DTU Space.
Ny maling giver tre gange bedre rustbeskyttelse Sammen med DTU har Hempel udviklet en korroionsbeskyttende maling til stålstrukturer og -konstruktioner, der giver tre gange så god beskyttelse mod korrosion som dagens standard.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører? Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Kort tid efter kritik: Miljøstyrelsen skærper krav til fluorstoffer i drikkevand »Men samtidig betyder ændringen, at det bliver akut nødvendigt at afsøge uden for Korsør, hvor der måtte gemme sig PFOS og andre fluorstoffer, som vi førhen har overset eller negligeret,« siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU.