Spørg Scientariet: Hvorfor får jeg ondt i ørerne i flyet?
Et par læsere vil gerne vide mere om det tryk, der er i flyet, når det letter og lander, og hvorfor man kan opleve smerter i ørerne. Det svarer overlæge på Rigshospitalet på.
Spildevand kan overføre antibiotikaresistens mellem bakterier
Resistens kan spredes mellem arter, der ikke er tæt beslægtede, viser spildevand fra et hospital. DTU og Københavns Universitet tror, at renseanlæg kan reducere spredningen af resistens.
VIDEO: Den sidste damp lukkes ud af Københavns fjernvarme
Hofor lukkede i går den sidste damp ud af fjernvarmerørene i bydele uden for søerne i København, der blandt andet har forsynet Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital.
Sundhedsplatformen: Rigshospitalet forventer nedgang i aktivitet på 600 mio. kr.
Sundhedsplatformen mindsker stadigvæk aktiviteten på danske sygehuse. Det koster penge, og Rigshospitalet kan miste flere hundrede millioner kroner i år, viser ny rapport.
Rekord: Riget fandt kilde til gen-sygdom på under fire døgn
Siden nytår har Rigshospitalet helgenomsekventeret 25 akut syge børn med mulige genetiske sygdomme. Det har åbnet for lynhurtig diagnosticering og mulig behandling.
Færre gravide ryger – men sønnernes sædkvalitet er fortsat i bund
At ens mor røg under graviditeten, har været mistænkt som afgørende for dårlig sædkvalitet. Men at færre og færre gravide ryger, har ikke hjulpet på danske mænds sædkvalitet, viser nyt studie fra Rigshospitalet.
Sundhedsplatformen delvis årsag til spareøvelse og nedmanding i Region H
Region H skal samlet set spare 198 mio. kroner, blandt andet som følge af problemerne med Sundhedsplatformen, der giver varig nedgang i aktiviteten på visse hospitalsafdelinger.
Kombineret MR-scanner og strålekanon bliver paradigmeskift for kræftbehandlingen
Om få måneder kan tre danske hospitaler kigge live med under strålebehandling. Det betyder mere effektive stråledoser fordelt på færre behandlinger.
Forskere finder første vaccine i 100 år mod tuberkulose
Ny vaccine mod tuberkulose, en af verdens mest dødelige sygdomme, vækker begejstring hos forskere bag.
Ny type strålekanon sætter håndværkerne på overarbejde
På Herlev Hospital fjerner man jernarmeringen i gulvet og bygger et kobberrum, der holder radiobølger ude. For en revolutionerende ny behandlingsform kræver særlige forhold.
Læger: Stop penicillinkuren før tid og undgå resistens
Danske læger udskriver mindre antibiotika. I nogle tilfælde fordi det er unødvendigt og i andre tilfælde, fordi behandlingen med fordel kan forkortes.
Kan du holde varmen? Se hvordan din krop forandrer sig om sommeren
Godt nok gør varmen dig sløv i bøtten, men du bliver gladere og får lysere hår. Se hvad der ellers sker med din krop om sommeren
Multiresistent tyfus-bakterie spreder sig: “Det er dybt alvorligt”
Mere end 2.000 mennesker er blevet smittet i Pakistan. Det er et spørgsmål om tid, før vi ikke kan behandle resistente bakterier, siger dansk overlæge.
Pakistansk multiresistent tyfus-bakterie spreder sig: Det er dybt alvorligt
Det er et spørgsmål om tid, før vi ikke kan behandle resistente bakterier, siger dansk overlæge.
Multiresistent tyfus-bakterie spreder sig i Pakistan: Det er dybt alvorligt
Det er et spørgsmål om tid, før vi ikke kan behandle resistente bakterier, siger dansk overlæge.