Byggeforsker: Alle tager fejl i talkrigen om energibesparelser Regeringen vil fjerne støtten til energirenoveringer af boliger med henvisning til beregninger fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi). Men SBis tal er forkerte, mener Hofor. Begge parter tager fejl, siger byggeforskeren bag beregningerne.
København kan se frem til problemer med elforsyningen Gennemsnitsforbrugeren manglede strøm i 25 minutter i 2017, hvor især en fejl på Svanemølleværket var med til at trække gennemsnittet for udetid op. Fremadrettet har især det indre København behov for nyinvesteringer, konkluderer Energinet i ny redegørelse.
Naboejendom revet ned: Bygning i Aarhus evakueret på tredje uge Da entreprenøren MT Højgaard rev en bygning i det centrale Århus ned, medførte det så store skader på naboejendommen, at kommunen evakuerede beboerne. Advarslerne stod ellers i kø, inden byggeriet startede.
Eksperter efter demobyggeri: Stil skrappere energikrav til byggeri I 2017 droppede regeringen de planlagte stramninger af energikravene til nybyggeri, der skulle være trådt i kraft i 2020. Men et demonstrationsbyggeri har vist, at de droppede krav kan opfyldes billigt
Kronik: Hvor er den CO2-neutrale fjernvarmeby? Rasmus Steenberger er bestyrelsesmedlem i fjernvarmeselskabet CTR I/S og folketingskandidat for SF Illustration: Privatfoto Der tales meget om regeringens stort anlagte hovedstadsplan….
Kronik: ‘Tiny homes’ fra Airbnb kan disrupte byggeriet Sidsel Katrine Ernstsen er erhvervsph.d.-studerende, Niras og DTU Management Engineering, Nina Koch-Ørvad er ph.d.-studerende, DTU Management Engineering, og Christian Thuesen er lekto…
Over 200 plejehjem ignorerer krav om sprinkleranlæg Flere hundrede plejehjem lever ikke op til krav om brandsikkerhed og 21 kommuner har ikke besvaret lovpligtige brandsikkerheds-spørgsmål fra ministeriet.
Hvert fjerde plejehjem har brandfarlige flugtveje Kravene om såkaldt brandbelsatning af flugtveje er ikke efterlevet i hver fjerde plejehjem, konkluderer Trafikstyrelsen efter dødsbranden sidste år.
TDC vinder 14 af 20 nye mobilfrekvenser – betaler 1,6 mia. Teleselskaberne bag landets mobilnet har tilsammen betalt 2,2 milliarder kroner for nye frekvenstilladelser, som blandt andet skal bruges til de kommende 5G-netværk. Men ingen ville eje de sidste frekvenser.