3D-print vil flytte rundt på partikler med lyd og lys
Forskere fra DTU vil fordele partikler i en væske med vibrationer og lys.
Lange vindmøllevinger skal bygges i kompositmaterialer
Tendensen mod stadigt længere vinger får DTU og vingeproducenten LM Wind Power til at arbejde tæt sammen om nye kompositmaterialer, der er lettere, stivere og bedre kan modstå revner.
Grønlandsk ingeniøruddannelse skal ud og fiske
Center for Arktisk Teknologi i Grønland etablerer sammen med DTU Aqua en ny diplomingeniøruddannelse i fiskeriteknologi.
Forsvindende lidt mikroplast i norsk drikkevand
Mens Danmark er på vej med sin undersøgelse af plast i drikkevandet, er Norge færdig med sin. Og den beroliger DTU-professor.
Usikkert om DTU får udbetalt 80 millioner til veterinærbyggeri
For et år siden droppede DTU et staldbyggeri i Lyngby. Det kan betyde, at universitetet mister penge fra ’laboratoriepuljen’, viser en beretning fra Statsrevisorerne. DTU mener dog at have fulgt kutymen for universitetsbyggeri.
Nyt center for metalprint skal få SMV’erne til at sænke paraderne
Danske virksomheder er ifølge Teknologisk Institut mellem tre og fem år efter de udenlandske konkurrenter, når det gælder 3D-print. Det skal TI’s nye center for 3D-print i metal i Aarhus rette op på.
Forskere 3D-printer vindmøllevinge med cellulose fra svampe
Cellulose kan erstatte plastik i 3D-print, mener et forskerhold. De har udviklet et cellulosebaseret materiale, der ikke kræver forurenende kemikalier i produktionen.
Bugatti 3D-printer bremsekaliber i titanium
41 procent af vægten barberes af. Men så tager det også printer 45 timer at lave den.
Podcast: Damvarmelagre og malerobot
Kun ét af landets fem damvarmelagre lever op til rådgivernes løfter om et billigt varmelager. Ny byggerobot skal først 3D-printe og siden male en ny udsmykning på tre gavle i Odense.
Nyt initiativ: Danske virksomheder skal blive bedre til 3D-print
National platform, finansieret af Industriens Fond, skal gøre 3D-print og additive manufacturing til hverdagskost.
Styrkelse af folkeskolelæreres teknologiforståelse får pris fra Stanford
Teknologiundervisningen i folkeskolen er i de fleste lande præget af indkøb af teknologier uden en nærmere kobling til læringsmål. Men sådan er det ikke i dansk innovativt projekt.
Morgen-briefing: Hver tredje skole nu tilmeldt ultra:bit / Høje lønkrav kan ramme Netcompanys børsnotering / Tidligere Nets-chef skifter til kryptovalutafirma / Apple-aktien (igen) på rekordniveau
Hver tredje skole nu tilmeldt ultra:bit. Høje lønkrav kan ramme Netcompanys børsnotering. Tidligere Nets-chef skifter til kryptovalutafirma. Apple-aktien (igen) på rekordniveau. 46 millioner kroner til udbredelse af 3D-print.Zendesk-folk investerer i københavnsk it-firma.
Selvkørende kamerarobot skal sætte fart på planteudviklingen
Når planteavlere skal udvikle bedre planter, er der ingen vej uden om at måle, hvordan de opfører sig på marken. Forskerne bag en ny minirobot mener, de har fundet den smarte måde at gøre dét på.
Forstå 3D-print på fem minutter
Klumme: Hvis du tænker, at 3D-print primært handler om at printe små plasticfigurer eller prototyperne til et nyt produkt, så lad mig give dig et større wake-up call.
5 teknologier vi slet ikke havde set komme
Internettet, genteknologi og sociale medier strøg ind fra højre og har vendt op og ned på vores liv. Her er 5 teknologier, som de færreste havde forudset.