Kritik af DR-minicomputere til skoleelever: Endnu et glimmerprojekt uden faglige mål
Det duer ikke at udlevere minicomputere til elever, uden at lærerne har lært dem at kende først - og uden at det sker med en faglig teknologiforståelse som grundlag, anfører to pædagogiske fagfolk i debatindlæg.
Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes til test af medicin
Serie om 3D-print i sundhedssektoren: Små stykker tarmvæg på 1 cm3 er nok til forsøg.
Like-liderlig og snotforvirret: 5 måder din smarphone fuckr md dn hjerne
Teknologien kan påvirke dine tanker ganske voldsomt, og din smartphone kan svække din stedsans, give dig dårlige vaner og gøre dig i dårligt humør.
Hollywood satser på open source software
Academy of Motion Picture Arts & Sciences, der står bag Oscar-uddelingen, har sammen med Linux Foundation stiftet Academy Software Foundation (ASWF), der skal styrke open source-software til filmproduktion
Rusland indkalder russiske tech-firmaer i kampen mod Telegram
Russiske myndigheder tester Deep Packet Inspection-teknologi i forsøg på at udvikle system, der kan blokere for den krypterede beskedtjeneste Telegram.
Trods EU-roaming regler må teleselskaber alligevel hæve prisen - MereMobil.dk
Det blev lovet, at der ikke ville komme prisstigninger grundet fri roaming i EU. Prisstigningerne er en realitet. Og Teleselskaberne vinder sågar også sager i Teleankenævnet. Det forlød, at de europæiske mobilselskaber ikke måtte lave prisstigninger i forbindelse med de nye EU-roaming regler. Men en ny dom fra Teleankenævnet fastslår, at de danske mobilselskaber selv bestemmer abonnementsvilkår. Det skriver Computerworld.dk. Dommen er blevet en realitet efter, at en kunde hos CBB har klaget over, at hans abonnement pludselig blev ændret og prisen i forbindelse med denne ændring med 20 kroner om måneden. CBB-kunden klagede derfor til Teleankenævnet. Sagen startede i maj 2017. CBB-kunden blev 8. maj 2017 varslet om en ændring i hans abonnement. Det ville blive ændret fra 12 timers tale til 15 timers tale, 12 GB data til 15 GB data hvoraf de 4 GB var i EU. Abonnementet ville så stige 20 kroner om måneden.
Google-kryptografer bygger open source-bibliotek: Nu til flere sprog og platforme
Med ny version af krypteringsbiblioteket Tink udvider Google-udviklere projektet til flere programmeringssprog og platforme, mens det tidligere uofficielle projekt føres ind under Googles bannere.
Like-liderlig og snotforvirret: 5 måder din smartphone fuckr md dn hjerne
Teknologien kan påvirke dine tanker ganske voldsomt, og din smartphone kan svække din stedsans, give dig dårlige vaner og gøre dig i dårligt humør.
Fejl i Kronos2: For lav betalingsgrænse strandede lønudbetalinger
Forsinkede lønudbetalinger skyldtes, at rammen for, hvor højt beløb bankerne måtte trække på Nationalbankens konto, ved en fejl var sat for lavt.
Top 100: Nu går Computerworld på jagt efter Danmarks dygtigste it-firma 2018
Top 100/2018: Hvad er navnet på Danmarks dygtigste it-firma? Computerworld har sat den store beregningsmotor i gang med at tygge sig igennem årsregnskaber fra godt 440 firmaer, og 28. september kårer vi vinderen af Top 100. Frem til da afslører vi vinderne i nogle af de over 20 branchekategorier i Top 100.
Kan vi så få ro: Højttalere skal stoppe højttalere ved udendørs koncerter
DTU-electro vil reducere basfrekvenser i nabo-zoner til udendørskoncerter, uden at spolere musikoplevelsen.
Sådan har Martin Thorborg og Toke Kruse tjent deres penge: Billy-ejer scorede kassen på et næsten ukendt Powerpoint-eventyr
De to danske iværksætter Martin Thorborg og Toke Kruse har hver især stiftet adskillige danske virksomheder. Nogle med større succes end andre.
Regeringen slår et slag for bedre udnyttelse af biomassen
Bioraffinering skal være med til at skabe nye typer afgrøder og nye værdikæder for landbruget, hedder det i regeringens ny strategi for cirkulær økonomi. Et potentielt guldæg, vurderer bioøkonomichef.
Spoofing skyldes design-problem i sms-systemet: »Bekæmpelse en balancegang«
Sms-systemet er ikke bygget til at dæmme op for såkaldte spoofing-angreb, der udnytter muligheden for at oplyse, hvad som helst i afsenderfeltet på sms'er. Grundlæggenede er det et design-problem, mener civilingeniør og stifter af Netplan, Torben Rune.