Naturbevarelse sker på papiret: Der er kun styr på 20 procent af beskyttede områder
Vi er ifølge FN tæt på at opfylde målene for at bevare vores natur. Men kigger man nærmere på rapporten, er der lang vej endnu, før naturen er i trygge hænder.
Datatilsynet tav om datalæk fra terapiportal: »Det ville spolere efterforskningen«
Datatilsynet frygtede, at terapiportalen GoMentor ville lukke en alvorlig sikkerhedsfejl på deres hjemmeside, hvis de fik nys om fejlens eksistens. Det ville ødelægge Datatilsynets efterforskning, og derfor undlod tilsynet at fortælle GoMentor om fejlen.
Legeplads afspærret efter asbestfund i børnehave
Asbestholdige eternitstykker var havnet i legepladsens jord. Efter flere undersøgelser blev det konkluderet, at der ikke var blevet frigivet sundhedsskadelige fibre til jorden eller luften.
Myrer tager en ‘sygedag’ for at beskytte kolonien
2266 havemyrer med stregkoder er med til at afsløre, at myrerne ændrer adfærd for at beskytte hinanden, når en sygdomsfremkaldende bakterie rammer myretuen.
Tyske myndigheder foreslår sikkerhedskrav for routere
Forslaget har fået sønderrivende kritik fra kendt hackergruppe.
Genforskere klar med bevis: Det perfekte forældrepar findes
Ny forskning på mus, gær og planter viser, at generne hverken skal være for ens eller for forskellige for at få det sundeste afkom.
Giftdepot i Grindsted: Kræftfremkaldende dampe fundet i kloakkerne
I seks ud af ti prøver overskrider koncentrationen af oliestoffer og klorerede opløsningsmidler grænseværdierne. Kommunen vil undersøge, om stofferne også siver ind i huse i byen.
Tidligere kvalitetschef i IBM om Sundhedsplatformens Ekspertråd: Forkert fokus, for lidt tid og for få folk
En tidl. projektkvalitetschef i IBM kritiserer Region Hovedstadens SP-Ekspertråd, efter han har set rådets kommissorium. Man svigter at se på, om hospitalerne er klar til en ny version af Sundhedsplatformen, f.eks. i forhold til uddannelse og forandringsledelse
Kronik: To forslag til enklere forskningsansøgninger
Søren Molin er professor ved DTU-Biosustain Illustration: Privatfoto Jeg har i begyndelsen af oktober sendt tre ansøgninger til Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) om økonomisk støt…
LIVE: Norsk havarikommission finder svaghed – kan findes i alle fregatter
Se pressekonferencen, hvor den norske havarikommission fremlægger en foreløbig rapport om den sænkede fregat Helge Ingstad.
Minister om uddannelseslukninger: Det er ikke os. Det er økonomien
Mandag var uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) i ilden, da han besøgte Aalborg Universitets københavnske campus til et topmøde om STEM-uddannelserne. For mens STEM-uddannelserne roses, skal syv af universitetets STEM uddannelser nedlægges.
Rigspolitiet: Åbenhed om placering af brokameraer kan udnyttes til cyberangreb
Ifølge et svar fra Rigspolitiet kan kendskab til kameraplaceringer udnyttes til cyberangreb mod politiets it-systemer.
Dansk forskning opklarer den klistrede frøtunges hemmeligheder
Forskergruppe har kortlagt, hvordan kemien i frøspyt ændrer sig, når den skal bruges til fluefangst. Målet er udvikling af nye typer lim.
Dit Netflix-abonnement er elendigt - MereMobil.dk
KORT NYT: Den dårligste ’value-for-money’ på Netflix fås i Danmark. Måske er du glad for dit Netflix abonnement. Måske bliver glæden lidt mindre, når du hører, at vi i Danmark har verdens dårligste og dyreste abonnement på Netflix. Det skriver Computerworld. Den dystre status kommer fra analysevirksomheden Comparitech. I Danmark koster Netflix 79 kroner om måneden, hvilket giver adgang til 3.305 titler. Det er faktisk den ringeste værdi for pengene i hele verden. Eller i hvert fald blandt de 54 lande, som er blevet undersøgt. Flest Netflix titler for pengene skal du til Canada for at få. Prisen er (omregnet) 45 danske kroner om måneden. Her får abonnenterne 5.561 titler. I forhold til kunderne i USA og Storbritannien betaler de danske Netflix kunder 90 procent mere per titel. Faktisk placerer Danmark sig helt nede blandet lande som Iran og Egypten. Disse lande har ifølge undersøgelsen en prisstruktur, der minder meget om …