Elektrolyse er kernen i at udnytte brint
Der er tre veje, man kan gå, når man skal spalte vand til brint og ilt: alkalisk elektrolyse, PEM-elektrolyse og fastoxid-celler.
Podcast-special: Brint er på vej ud af elbilens skygge
Brint har hidtil spillet en noget tilbagetrukket rolle i energidebatten – i hvert fald i Danmark, hvor der i dag blot kører 82 brintbiler. Men i Østen sker der en stor udvikling inden for brintkøretøjer og de tilhørende tankstationer.
Brintfolket vejrer morgenluft
Brint har hidtil spillet en birolle i energidebatten, men nu er der ved at komme langt større fokus på den centrale rolls, som brinten spiller i den grønne omstilling.
Hurtigbåden Flying Foil: Vinger på hurtigbåde er på vej tilbage
Iværksættervirksomheden Flying Foil er overbevist om, at foils under skrogene vil gøre hurtigbåde miljøvenlige.
Ingen gaveideer? Her er tre juleoverraskelser, videnskaben har muliggjort
Gennembrud på gennembrud har i de senere år gjort en række teknologier så billige, at de kan finde vej ind under juletræet.
Bakterier dybt under jorden kan hjælpe jagten på liv i rummet
De seneste års fund af bakterier flere kilometer under jordoverfladen giver et fingerpeg om, at der måske kan være liv på planeter, vi hidtil har troet var livløse.
CO2-udledningen fra nye biler skal ned med 37,5 procent
EU’s medlemslande er blevet enige om et kompromis om bilers CO2-udledning. Udledningen skal være 15 procent lavere i 2025 og 37,5 procent lavere i 2030. Ikke nok, mener miljøorganisationer
Nyt projekt skal bygge plast med CO2
DTU og Siemens skal forsøge at føre produktionen af ethylen via CO2-elektrolyse ud af laboratoriet og ind i industrien i nyt projekt. Nu går jagten ind på en katalysator, som muliggør det.
Vindkraft og elektrificering præger udspil til ny klimastrategi for EU
Med otte konkrete scenarier anviser EU-Kommissionen forskellige veje til klimaneutralitet for hele EU i 2050. Et af scenarierne har brint som central energibærer.
Fynsk pilotanlæg skal producere fremtidens grønne råstof fra biogas og brint
Projektet, som netop har fået 16,6 mio. kr. i støtte fra EUDP, skal booste overskydende CO2 fra biogasproduktionen med brint fra vindmøllestrøm ved hjælp af en ny, biologisk metode.
Podcast-special: Her er årets bedste forskningsresultat
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. Vinderen kombinerer arkæologi og genetik til et helt nyt forskningsfelt.
Overraskende fund: Dødbringende stjerne gemmer sig i Mælkevejen
Stjernen har potentiale til at eksplodere i et dræbende gammaglimt. Dansk forsker ser dog ingen grund til bekymring.
Ny teori: Dele af Jordens vand stammer fra en gigantisk støvsky
Prøver fra Jordens indre viser, at vandet på kloden kan være kommet fra både et asteroide-borbardement og den stjernetåge, der opstod, efter Solens dannelse.
Brint og brændselsceller giver drone 70 minutters flyvetid
Kort flyvetid begrænser anvendeligheden af droner, men nu har et hold britiske virksomheder udviklet en brintdrevet drone, der kan flyve i 70 minutter med fem kilos last. Brændselsceller er for dyre i dag, men vil kunne konkurrere med batterier om tre års tid, vurderer SDU-forsker
Nyt gennembrud øger metal-luft-batteriers levetid
En oliebarriere mellem anode og elektrolyt kan løse stor udfordring med lovende aluminium-luft-batterier, viser forskere fra MIT.