Professor efter forbud mod ftalater: Husk stadig udluftning
Kroppen optager sundhedsskadelige stoffer gennem både huden og åndedrættet, og derfor kan rengøring og gennemtræk hjælpe meget. Men ikke alt.
Julekort fra Mars: Et krater fyldt med is og et køreklart måleapparat
Både amerikanske og europæiske sonder har sendt friske billeder hjem fra vores naboplanet Mars.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Brækvirus topper i julen: 5 råd til at undgå smitsom julebuffet
Mangelfuld håndvask og lemfældig omgang med knive, gafler og skeer lægger mange danskere ned med Roskildesyge.
Svenske deleløbehjul lander i København efter nytår
200 e-scooters, også kendt som elektriske løbehjul, bliver tilgængelige på Vesterbro og Nørrebro i starten af 2019, oplyser svensk selskab. Men kommunen har endnu ikke givet tilladelse, understreger enhedschef.
Derfor trækker det igen ud med den tyske godkendelse af Femern-tunnelen
En retssag om en motorvej og problemerne med at finansiere tunnelen gør, at der skal en ekstra kvalitetssikring af den tyske miljøgodkendelse til, inden de 1.200 kan trykkes og lægges frem for borgerne.
For første gang får lastbiler krav om at sænke CO2-udslippet
Nye lastbiler i EU skal udlede 15 procent mindre CO2 i 2025 og 30 procent mindre i 2030, lyder det fra ministerrådet. Danmark håber, at Europa-Parlamentet kan skærpe kravene
Ole Birk: Ny undersøgelse viser, bilisterne alene kan betale Kattegatbro
Hvis der findes lidt besparelser hist og pist, kan ny vejbro over Kattegat blive betalt af brugerne alene, siger transportministeren ved offentliggørelsen af ny screeningsrapport. Blå blok sætter forundersøgelse til 60 mio. kr. i gang.
Hver tredje konflikt mellem kunder og it-leverandører ender med et sammenbrud
4 ud af 10 it-kontraktforhold ender i konflikt, viser en undersøgelse. Det er især udviklingsprojekter, som ender i ballade.
It-advokater: Hver tredje danske it-kontrakt ender i konflikt
Hver tredje it-kontrakt ender i konflikt, konkluderer en undersøgelse fra Danske IT-Advokater.
Ny forskning: Fiskere trawler mere i beskyttede end i ubeskyttede havområder
Der fiskes mere intensivt i de beskyttede områder end udenfor. Til stor skade for især truede arter. Områderne beskyttes kun på papiret, siger organisation.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.