Vovehals eller bangebuks? Det ligger i dine gener
Dine gener har en stor betydning for de beslutninger, du tager. Nu har forskere fundet gener, som gør, at du tør løbe store risici.
Forsker: Lovforslag stiller borgere ringere i algoritmestyrede offentlige afgørelser
Danmark drejer ind på et uønskeligt sidespor i forhold til Sverige og Norge, når det gælder digital forvaltning, mener forsker og jurist.
Lynhurtige gamers indsamler over 15,5 millioner kroner til velgørenhed
I den sidste uge har nogle af verdens hurtigste computerspillere samlet 2,4 millioner dollar – mere end 15 millioner kroner – ind til Prevent Cancer Foundation ved begivenheden Awesome Games Done Quick.
Nu bliver der solgt mere isenkram til skyen end til traditionelle datacentre: Markedet sætter ny rekord på over 100 milliarder kroner
Aldrig før i historien er der blevet solgt så mange infrastrukturprodukter til cloud-miljøer. De største producenter har solgt isenkram for mere end 100 milliarder kroner alene i tredje kvartal af 2018.
EU: Lovligt at eksportere lavradioaktivt affald fra midlertidige lagre
Nu kan Esbjerg komme af med sine 600 ton normaffald til andre EU-lande.
Så kom beviset: Den omstridte Landbrugspakke er slået fejl
En længe ventet opgørelse viser, at kvælstofudledningen til vandmiljøet fra de danske marker ikke er faldet som forudsat, men tværtimod steget en smule. Miljøminister klar med nye indgreb.
Sydpolen smelter seks gange hurtigere end for 40 år siden: Gemmer på enorm vandstandsstigning
Afsmeltningen af Antarktis går meget hurtigt, og det er mere bekymrende end afsmeltningen af Grønland, siger forsker.
Kronik: Tænd for det lange lys, når I udvikler smarte byer
Phil Beecher er formand for Wi-SUN Alliance. Illustration: Privatfoto Vores byer bliver konstant mere ‘smarte’. Gadelygter med bevægelsessensorer kan automatisk justere lysniveaue…
Mere end halvdelen af alle danskere tager ikke backup af deres computere
Kun fire ud af 10 danskere tager jævnligt sikkerhedskopier af sine data. Det viser en undersøgelse fra DK-Cert.
Ny plan: S-togenes nye signalsystem bliver forsinket til 2022
Banedanmark har præsenteret politikerne for en ny plan, der bekræfter flere måneders frygt for, at det nye system ikke bliver færdiginstalleret i 2021. Den første strækning med CBTC-systemet er stadig ramt af problemer.
Kineserne får planter til at vokse på Månens bagside
Frø spirer ombord på rumsonden Chang'e 4. Vi lægger fundamentet til en fremtidig månebase, siger forskeren bag.
Flere reparationsmanualer og reservedele på vej til køleskabe, skærme og vaskemaskiner
Nye EU-regler skal tvinge elektronikproducenter til at fremlægge flere manualer, fremstille originale reservedele og droppe lim til fordel for skruer. Det skal gøre det nemmere at reparere elektronikprodukter og forlænge deres levetid. Frivillige reparationscafeer og maker-spaces får dog ikke helt så meget gavn af reglerne som professionelle hvidevarereparatører.
Albert er Københavns Kommunes bedste robot: Frigiver masser af timer til andre ting til personlig kontakt
Albert, Flora, Abbas, Line og Tandfeen. Den største arbejdsplads i Københavns Kommune, Socialforvaltningen, har med en startinvestering på 2,5 millioner kroner satset på softwarerobotter også kaldet RPA. Kort før nytår vandt Albert årets digitaliseringspris i København. “På den måde har vi konkret vist, at vi ikke længere sidder inde i et elfenbenstårn og udvikler på deres vegne,” lyder det fra digitaliseringschef, Ina Corydon.
Ny ransomwaregruppe har indkasseret over 26 millioner kroner siden august og går bevidst efter store mål
En række ransomware-angreb med Trickbot trojansk hest og efterfølgende ransomwaren Ryuk går efter store mål. Desuden er hackerne grundige, tålmodige, og gennemfører omfattende infiltration af de infiltrerede netværk, før de anvender ransomwaren.
Forskere er bekymrede: Rensning af saltvand skader havene
I flere lande er afsaltningsanlæg nødvendige for at skaffe drikkevand. Men processen efterlader et skadeligt restprodukt, som i store mængder pumpes ud i havet.