Analyse: Er det ambitiøst at reducere med 6 mio. ton CO2 over ti år?
Det spørgsmål kan man altid diskutere. Men nu er der i hvert fald enighed mellem regeringen og det kritiske klimaråd om, at de 6 millioner er tallet.
Kronik: Genbrug kan afhjælpe mangel på råstoffer
Erik Krog Lauritzen er rådgivende ingeniør, Lauritzen Advising, Jens Lind Gregersen er geolog, chefkonsulent, Region Hovedstaden, Jette Bjerre Hansen er seniorkonsulent, Dansk Kompete…
Dansk Energi: CO2-neutralt Europa kræver markant mere plads til sol og vind
Ifølge Brancheforeningen skal udbygningen med sol og vind virkelig op i tempo for at nå målet i 2050. Derfor må vi acceptere, at en vindmøllepark kan ses
Olieselskaber: Flydende havvind kan levere strøm til norske felter
Hywind Tampen kan blive verdens første projekt, hvor vindmøller forsyner olie- og gasinstallationer med strøm. Møllerne skal stå for 35 pct. af elforbruget på fem platforme
Ny teknologi skal omdanne CO2 til limsten
Guanidin, der i dag bruges i avanceret dykkerudstyr kan være nøglen til at trække CO2 ud af røggas og gøre teknologien nem og billig, mener amerikanske forskere.
Oslofærge får landstrøm i Norge, men pulser videre i København
DFDS-færgen Pearl Seaways, der sejler mellem København og Oslo, er netop ombygget til at modtage landstrøm i Oslo Havn. Men København har ingen konkrete planer om landstrømsanlæg.
Landbrug og naturvenner vil skære 10 pct. af landbrugets CO2-udledning
Udtagning af 100.000 ha landbrugsjord og en moderniseret ammoniakindsats skal reducere udledning fra landbruget med 1 mio. ton CO2 i et nyt, fælles udspil til politikerne. Omkostningen ved planen er i milliardstørrelsen.
Kronik: Rensning løser ikke problemerne med pesticider i drikkevand
Jens Andersen er tidligere planchef i Hofor, Erik Arvin er professor emeritus, DTU Miljø, og Søren Lind er tidligere laboratoriechef i Hofor Illus.: Privatfotos I de seneste par år …
Grønne opgaver forsvinder i sundhedsreformen
Regionernes arbejdsopgaver inden for energiomstilling, klimatilpasning og cirkulær økonomi bortfalder i regeringens reform, der ellers ønsker at overføre regionernes arbejdsopgaver til kommuner og stat.
Byggeriets nye bæredygtighedsklasse er klar: Branchen tripper, men ministeren tøver
Udkastet til en frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri ligger klar i Ole Birk Olesens skuffe. En samlet byggebranche ønsker den offentliggjort hurtigst muligt, men ministeren tøver.
»Elegant løsning« får Curiosity til at måle tyngdekraft
Efter seks års mission på Mars har Nasa-forskere nu omdannet Curiosity’s IMU til en tyngdekraftsmåler. »Ret elegant, og simpel løsning,« lyder det fra DTU-forsker.
Klimaekspert: Rapport om Himalaya-is er en bekymrende øjenåbner
Rapport slår fast, at en tredjedel af gletsjer-isen i Himalayabjergene vil være smeltet i år 2100.
Forskere vil gøre økologi mere økologisk
Økologiske landbrug i Europa bruger stadig kobber, svovl og antibiotika i produktionen. Et nyt projekt med dansk deltagelse skal prøve at få skåret kraftigt ned på disse stoffer.
Spørg Fagfolket: Hvorfor er der issøjler i fuglebadet?
En læser undrer sig over pudsige isspyd i venners fuglebade og spørger Fagfolket om hjælp til at få forløst sin undren. Seniorklimatolog samt pensioneret DMI-meteorolog har set på sagerne.
Columbus’ ankomst til Amerika fik verdens temperatur til at falde
Udryddelsen af 55 mio. indianere og andre naturfolk i kølvandet på Christoffer Columbus’ ankomst til Amerika bidrog i udbredt grad til “den lille istid”.