I Randers kan klimasikring være tapirsø, ‘skywalk’ og amfiscene
Vandmasserne fra Gudenåen, fjorden og himlen skal i Randers holdes på afstand med metoder, der også gør byen mere attraktiv at bo i.
Viborg betalte millioner for ingenting: Nu sender Aalborg 100 MW geotermi i udbud
Der er yderst blandede erfaringer med geotermi landet over. Bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning håber, såkaldt turnkey-løsning minimerer den økonomiske risiko for selskabets kunder.
Kronik: Hvor er den CO2-neutrale fjernvarmeby?
Rasmus Steenberger er bestyrelsesmedlem i fjernvarmeselskabet CTR I/S og folketingskandidat for SF Illustration: Privatfoto Der tales meget om regeringens stort anlagte hovedstadsplan….
Palmer i Arktis: Vi er på vej til at slå oldgammel klimarekord
For 56 millioner år siden var kloden syv grader varmere end nu. Vi udleder nu ti gange så meget CO2, som naturlige omstændigheder gjorde dengang, siger forskere.
Golf-strømmen er svækket, men går næppe helt i stå
Målesystemer forankret på Atlanterhavets bund skal give viden om mekanismer, der styrer transporten af varme i havet, og fremtiden for Golfstrømmen under klimaforandringer.
Dinosaurernes død: Asteroide eller vulkaner eller både og?
Nu er det fastslået, at voldsomme vulkanudbrud med efterfølgende klimaforandringer indtrådte samtidigt med et stort asteroidenedslag for 65 mio. år siden.
Ny kommission skal endevende bil-afgifter og lade-infrastruktur – og skaffe 50 mia. kroner
Med Anders Eldrup i spidsen skal regeringens nyudnævnte kommission for grøn omstilling af personbiler pege på vejen frem mod 1 mio. elbiler i 2030.
Kommuner: Lokal klimatilpasning er ikke nok
Samarbejde om klimatilpasning skal gøre det lettere at dele viden og sikre løsninger, der kan mere end bare at bremse vandet.
Google-ejede Deepmind bruger maskinlæring til at øge værdi af vindenergi
AI-virksomheden Deepmind bruger maskinlæring til at øge værdien af vindenergi. Algoritmerne er trænet på vejrudsigter og bruges til at forudsige vindmøllernes output, så man lettere kan planlægge output for hele elnettet
Nye grønlandske søkort er først færdige i 2026
Udflytningen af Geodatastyrelsen til Aalborg forsinker produktionen af 73 digitale søkort over grønlandske farvande med otte år, så ventetiden i alt kommer op på 19 år.
Trods forskeres advarsler: Sojabønner i biobrændsler går fri af nye EU-regler
Når biodiesel laves på sojabønner, bliver der ryddet jordområder med et højt kulstoflager, og det fører til markante CO2-udslip. Alligevel stempler en ny EU-akt biodiesel fra sojabønner som et bæredygtigt biobrændsel.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
Minister lover at dyr husleje for telemaster ikke må forhindre 5G-udrulning
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) lover, at der vil være en smidig adgang til det kommende 5G-netværk. Det skal være slut med opskruede lejepriser for at stille master op.
Danmarks næste havmøllepark på mindst 800 MW skal ligge i Nordsøen
Forligskredsen bag Energiaftalen besluttede i dag, at Danmarks største havmøllepark skal ligge 20 kilometer fra kysten ud for Nissum Fjord og være i drift mellem 2024 og 2027.
Byggeriet er en klimasviner: Nyudviklet dansk cement kan spare store mængder CO2
Men grøn cement er ikke en løsning i sig selv, siger professor, som revser politikere for manglende handling.