Landbrugsgiganters roste klimamål ligner en gratis omgang
I sidste uge lancerede både Arla og Danish Crown ambitiøse klimamål på vegne af deres medlemmer. Men der er ingen tal, planer eller forpligtelser, der kan sandsynliggøre at man når målet.
Danmark beder om mere tid: »Naturgivne« forhold gør, at vi misser vandmiljømål
Miljøministeriet opfordrer EU til at give længere tid end til 2027, inden vores vandmiljø skal opnå god tilstand. Stort set alle lande har udfordringer med at nå målene, argumenterer ministeren, så uden udsættelsen risikerer vi den folkelige opbakning.
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU-Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas- stenlager, som skal opvarmes vil 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.
Debat om kunstig intelligens og borgerdata: »Vi skal lige stoppe op og tænke«
Algoritmer er ikke parat til at udføre arbejdet og kunstig intelligens er ikke super-godt, lød nogle af synspunkterne, da dataloger, NNIT og Gladsaxe Kommune diskuterede brugen af borgernes data til algoritme-støttede beslutninger.
Verdens største bølgeanlæg skal sænke CO2-udledningen fra containerskibe
Dansk teknologi skal knække koden til kæmpe testbølgebassin i Sydkorea.
Ny formand for klimarådet: Alle skal med i klimakampen
Klimarådets nye formand holder kursen og opfordrer til handling for klimaet nu – med adresse både til politikerne, til virksomheder og til alle os private forbrugere
Første vandflaske af genbrugsplast lanceres i Danmark
Aqua d'Or lancerer en fuldstændigt genanvendt flaske, men affaldssortering og etiketter står stadig i vejen for bæredygtighed på flaske.
Podcast: CO2-fangst på kulkraftværker og mobilstråling giver rotter kræft
Dyr CCS-teknologi hvor man fjerner CO2 fra kulkraftværker bliver måske genoplivet, og en stor undersøgelse viser, at mobilstråler kan give rotter kræft.
Leder: Pluk nu de lavthængende klimafrugter først
I denne avis udfolder vi den fornyede hype om at rense CO2 ud af kraftværkers røg og lagre den dybt i undergrunden. Inden vi vender tilbage til, hvorfor det ikke må blive en syltekrukke for de t…
Klima-alarm skaber fornyet interesse for dyr CO2-lagring
Forsøg efter forsøg med CO-fangst og -lagring på kulkraftværker er blevet lukket. Men FN’s klimapanel giver ny medvind til den kostbare og energikrævende teknologi.
Skrumpende gletsjere truer vandforsyningen til store dele af Asien
Stigende temperaturer giver øget afstrømning. Men om ca. 20 år kan man nå et vendepunkt med uoverskuelige udfordringer for vandforsyningen.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.