Landbruget langt efter prognoser for ny ammoniak-teknologi
Under to-tre procent af de danske stalde benytter gylleforsuring til at holde fordampningen af ammoniak nede. Det svarer til en tiendedel af forudsigelserne.
Podcast: Vidtgående overvågningslov og stigende ammoniak-niveau i landbruget
En ny overvågningslov giver Center for Cybersikkerhed videre beføjelser, og så stiger udslippet af ammoniak i landbruget - selvom de har lovet det modsatte.
Landbrugets udslip af sundhedsskadelig ammoniak stiger
Siden 2013 er udslippet af ammoniak steget, og der er ifølge forskerne ikke længere mulighed for, at Danmark kan leve op til løfterne om et stort fald i 2020. Skandale, siger miljøorganisationer.
Drikkevandet er under pres: Nu skal Miljøministeriets pesticidkontrol kulegraves
Afsløringer om urent drikkevand dukker op på stribe. Nu skal Rigsrevisionen kaste lys over, om Miljøministeriet udsteder dispensationer til forbudte pesticider efter bogen, og om ministeriet lever op til sit ansvar om at føre kontrol med grundvandet.
Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet ‘naturligt laktosefri ost’?
En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning’. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.
Danmark ‘outsourcer’ CO2-udledning: Kun halvdelen af besparelserne bliver til virkelighed
Hver gang danske borgere og virksomheder sparer et ton CO2, bliver udledningen af ca. 500 kg i virkeligheden ‘outsourcet’ til udlandet. Danske afgifter kan blandt andet være årsagerne, vurderer Det Økonomiske Råd.
Hundredevis af dispensationer til forbudte pesticider skal endevendes
Siden 2011 har Miljø- og Fødevareministeriet givet landmænd 108 dispensationer til at bruge ellers forbudte pesticider på deres marker. Nu gennemsøger Rigsrevisionen de mange dispensationer for at finde ud af, om ministeriet har overholdt reglerne.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Danske dyr trives i byerne - men ikke ude i naturen
Naturen i og nær byerne trives, men biodiversitetskrisen er dog ikke afblæst. I naturområderne og i landbruget er der ingen tegn på forbedring, viser resultaterne for Danmarks hidtil største borgerinddragelsesprojekt.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.