Landbrugets udslip af sundhedsskadelig ammoniak stiger
Siden 2013 er udslippet af ammoniak steget, og der er ifølge forskerne ikke længere mulighed for, at Danmark kan leve op til løfterne om et stort fald i 2020. Skandale, siger miljøorganisationer.
Podcast: Vidtgående overvågningslov og stigende ammoniak-niveau i landbruget
En ny overvågningslov giver Center for Cybersikkerhed videre beføjelser, og så stiger udslippet af ammoniak i landbruget - selvom de har lovet det modsatte.
Landbruget langt efter prognoser for ny ammoniak-teknologi
Under to-tre procent af de danske stalde benytter gylleforsuring til at holde fordampningen af ammoniak nede. Det svarer til en tiendedel af forudsigelserne.
CO2-udledningen fra transport faldt i 2018 – men er stadig højere end efter krisen
Mens den samlede CO2-udledning steg fra 2017 til 2018, så faldt udledningen fra transport. Det er dog stadig ikke nede på de niveauer, der var umiddelbart efter finanskrisen.
Trods dobbelt så skadelig luftforurening: Minister fastholder milde miljøzoner
Miljøministeren skærper ikke lovforslag om miljøzoner yderligere, selv om ministeriets rådgivere har offentliggjort nye tal, der viser, at de økonomiske omkostninger for luftforureningen er dobbelt så store som hidtil antaget.
Drikkevandet er under pres: Nu skal Miljøministeriets pesticidkontrol kulegraves
Afsløringer om urent drikkevand dukker op på stribe. Nu skal Rigsrevisionen kaste lys over, om Miljøministeriet udsteder dispensationer til forbudte pesticider efter bogen, og om ministeriet lever op til sit ansvar om at føre kontrol med grundvandet.
Gamle lokomotiver kan give 16 ud af 1000 lokoførere lungekræft
Dieselpartiklerne fra de ældre Litra ME-lokomotiver er igen kommet i fokus.
Sent udspil: Regeringen vil genanvende mere affald
Affaldssektoren skal liberaliseres, og det skal hjælpe med at mindske forbrændingen af affaldet, lyder budskabet i en ny affaldsplan fra regeringen. Men udspillet kommer i 11. time og kan ikke nå igennem reelle forhandlinger før folketingsvalget.
Dine ører sover aldrig: Her er din guide til bedre lyd i hverdagen
Vækkeur, trafikstøj og fuglefløjt påvirker helbredet på godt og ondt.
Spørg Fagfolket: Hvad blev der af det alternative dieselbrændstof DME?
En læser undrer sig over, at vi pludselig ikke hører så meget mere om æteren DME som brændstof. Professor på DTU Mekanik fortæller om dens fordele og ulemper.
11 lande kritiserer EU-kommissær: Sløser med kemikalier i legetøj
I brev til EU-kommissæren for det indre marked efterlyser 11 europæiske ministre skrappere grænseværdier for kemikalier i legetøj til børn, og kritiserer kommissæren for at arbejde for langsomt.
Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet ‘naturligt laktosefri ost’?
En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning’. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.
Danmark ‘outsourcer’ CO2-udledning: Kun halvdelen af besparelserne bliver til virkelighed
Hver gang danske borgere og virksomheder sparer et ton CO2, bliver udledningen af ca. 500 kg i virkeligheden ‘outsourcet’ til udlandet. Danske afgifter kan blandt andet være årsagerne, vurderer Det Økonomiske Råd.
”Bionedbrydelige” poser er stadig intakte efter tre år i naturen
Nyt britisk studie viser, at poser, der markedsføres som biologisk nedbrydelige, kun nedbrydes meget langsomt. Efter tre år i vand og jord kunne de stadig bruges.