IDA-lister efter konstituering: Processen var lukket og svær
Flertallet var ikke åbne nok over for mindretallets ønsker, da IDAs nyvalgte repræsentantskabe skulle vælge formand og sætte kursen for de kommende tre år, lød kritikken fra flere lister på IDA-politikernes konstituerende møde i lørdags.
Nu tager Windows 10 et stort skridt mod en passwordfri fremtid
Windows Hello lader dig logge på med dit fingeraftryk eller ansigt.
Dansk undersøgelse bekræfter: Megen elektronik kan ikke repareres
Danmark er blandt verdens bedste til at producere elektronikskrot, der shreddes og sejles til store lossepladser i udlandet. Ofte er elektronikken kasseret på grund af småfejl, der ikke kan repareres.
Techtopia #104: Astronaut Andreas tror på Danmark som rumfartsnation
Den danske astronaut Andreas Mogensen sidder hos NASA i Houston og arbejder med den næste månemission. Han håber selv at komme til Månen indenfor de næste fem år via den nye rumstation Lunar Gateway.
Nu bliver det sværere at eksportere dårlig plast til u-lande
Regeringer fra 187 lande har besluttet, at eksport af blandet plast skal kræve godkendelse fra myndighederne.
Forskere kritiserer politikeres »tilbagestående« trafik-planlægning
Flere transportforskere opfordrer politikerne til at stoppe med at love vælgerne årelange investeringsplaner, hvor milliarder af kroner er bundet til transportprojekter uden sammenhængende planlægning.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Sådan vil DSB’s it-boss opkvalificere 1.100 togførere med VR-briller og AR-teknologi
DSB’s 1.100 togførere skal i fremtiden uddannes med VR-briller på i stedet for i de fysiske tog. Det er målet med et nyt VR- og AR-udbud fra det danske togselskab. “Vi er ret overbeviste om, at det her er vejen frem,” lyder det fra DSB’s it-direktør, Michael Moesgaard, der også har sørget for en ny One Plus-smartphone til alle DSB’s togførere.
Skal cpr-nummer kobles direkte med DNA på Nationalt Genom Center?
Nationalt Genom Center går i produktion i juli, men det er endnu ikke afklaret, om cpr-nummer skal opbevares sammen med genomdata.
En fortsættelse af ’The Matrix’-trilogien kan være på vej med Wachowski’erne ved roret - recordere.dk
Wachowski-søskendeparret kan stå bag en ny fortsættelse af den oprindelige ’The Matrix’-trilogi. Det siger instruktøren bag ’John Wick 3’, der bør have en del kendskab til sagen. I næste uge har ’John Wick 3’ premiere i danske biografer, og i forbindelse med filmens invasion af biografer over det meste af verden, har dens instruktør lavet …
Rasmus Theede: Få styr på det basale - det handler ikke primært om kinesiske hackere
Op mod 80 procent af virksomheder og organisationer har ikke styr på den helt basale it-sikkerhed, lyder det fra tidligere formand for Rådet for Digital Sikkerhed. Start med at få det mest basale på plads, og spis elefanten en bid ad gangen, lyder hans råd.
Amerikanere tester interstellar rumsonde i ballon
For første gang er en lille enhed, som skal skydes ud i rummet med solsejl, blevet testet. Indtil videre dog med en ballon som drivmiddel.
Lækket EU-rapport: Afgifter på flybrændstof kan skære CO2-udledning 11 procent
Minimumafgifter på flybrændstof i EU kan sænke CO2-udledningen med 11 procent, uden at det vil få negative økonomiske konsekvenser. Det viser en lækket rapport fra EU-Kommissionen.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Danske sukkerroefrø bliver bejdset med bidræber-pesticid: I Sverige sagde domstol nej
I modsætning til i Danmark måtte svenske landmænd undvære at behandle årets sukkerroefrø med et af de forbudte neonikotinoider. En svensk miljødomstol underkendte nemlig myndighedernes dispensation.