825.000 danskere lider af kroniske smerter: Nu bliver det anerkendt som en sygdom
WHO’s anerkendelse af kroniske smerter vil føre til bedre behandling, siger professorer.
Antallet af GDPR-sager er er steget med 150 procent hos Datatilsynet efter det første år: Nyansættelser har været det største problem
Interview: Ét år efter GDPR trådte i kraft har Datatilsynet haft særdeles travlt. Det har dog ikke været penge, der har manglet men derimod mangel på medarbejdere, som Datatilsynet særligt kæmper med.
Intelligente ladestandere skal skåne det danske elnet
Intelligente ladestande til elbiler skal kunne kommunikere med hinanden og tage højde for elbilernes forbrugsvaner og behov for at undgå at overbelaste det danske elnet. Syddansk Universitet har udviklet en af slagsen.
København sætter foden ned: Maks. 200 løbehjul i indre by
Der er lagt op til kraftige begrænsninger i et forslag til nye retningslinjer for udlejningscykler og løbehjul, som kommunens teknik- og miljøudvalg skal tage stilling til på mandag.
Nyt måleudstyr for følsomt: Fem af seks diagnoser forkerte
Flere regioner opgiver nye hurtige metoder til at udpege patienter med forkammerflimren i hjertet. Det nye medicinske udstyr er nemlig for følsomt og risikerer at diagnosticere patienter med hjerteproblemer, selvom de slet intet fejler.
Socialdemokrater vil kræve bæredygtigt flybrændstof – men dén løsning bliver dyr
Socialdemokratiet kræver i partiets nye klimaudspil, at alle fly, der letter fra danske lufthavne, flyver på mindst 15 pct. bæredygtigt brændstof i 2030. Det er realistisk, men bliver dyrt, siger en Niras-chef. Pluk de lavthængende frugter først, siger en KU-professor.
Krig i kommentartråden: Er elbiler grønne eller sorte?
Det vrimler med påstande om elbiler på sociale medier. Vi har faktatjekket de mest udbredte.
Metro til Vestegnen bliver ikke sat i gang de næste tolv år
Mens borgmestrene i Rødovre og Hvidovre håber, at København vil bygge metro ud på Vestegnen, ser det ikke ud til, at pengene kan findes nogle steder foreløbigt.
Det offentliges it-investeringer steget med 300 millioner kroner på et år: Disse produkter går pengene især til
Der er stadig flere penge fra statskassen, der går til it. Det fremgår af en ny opgørelse fra Udbudsvagten, der viser, at det offentlige Danmark i 2018 har brugt 300 millioner kroner mere end året før på it.
Alternativet: »Antividenskab i regeringskontorerne truer den frie forskning«
Et opråb fra Alternativets kandidat vakte opmærksomhed ved Ingeniørens valgdebat om forskningspolitik. »Drop dystopierne,« lød det fra forskningsministeren.
Danske ingeniørstuderende hædret i USA for autonom polarbåd
Fire studerende fra ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet vandt publikumsprisen ved konferencen NI Week i Texas for deres lille katamaran, der på egen hånd indsamler måledata i de grønlandske fjorde.
Forfatter til Europa: Drop nogle af jeres privacy-krav for at bevare økonomisk suverænitet
Teknologi-kritiker frygter, at Europa slet ikke kommer med i AI-kapløbet og har derfor fået et mere pragmatisk syn på data-indsamling, privacy og AI.
Dansk it-selskab har droppet alle chefer - og skovler penge ind: “Vi har implementeret et selvledende system, hvor alle bestemmer lige meget ud fra et formål”
Dansk it-konsulenthus uden nogen form for hierarkisk opdeling hæver både top- og bundlinjen for 2018. Det er på trods af, at selskabet ikke arbejder ud fra vækstplaner eller at skulle erobre markedsandele, lyder det fra medstifter.
Forfatter til Europa: Drop lidt af jeres privacy-krav for at bevare økonomisk suverænitet
Teknologi-kritiker frygter, at Europa slet ikke kommer med i AI-kapløbet og har derfor fået et mere pragmatisk syn på data-indsamling, privacy og AI.
Teenager forsøgte at hacke sig til job ved Apple: Her er fire andre, der havde lidt mere succes
I hackingens historie er der masser af eksempler på hackere, der er gået fra skyggeside til heltestatus.