Unge vil gerne være grønnere, men er dårlige til at slukke lyset og skrue ned for varmen
Se, hvordan du kan gøre dit forbrug mere bæredygtigt.
Leder: Sæt høje mål og følg op med teknologiske trædesten
Indledningen i lederen er ændret i forhold til den udgave, der er bragt i dagens papirudgave af Ingeniøren. I den oprindelige udgave fremgik det, at Socialdemokratiet stod fast på et 60 procents…
Analyse: Derfor laver tyskerne ikke bare en Tesla
Den europæiske bilindustri står foran enorme omvæltninger, og løsningen kunne umiddelbart være at ‘lave en Tesla’. Men økonomiske, politiske og strukturelle forhold står i vejen. Den tyske bilindustri er dog fuldt ud klar over truslen og investerer nu massivt.
BMW åbner for forudbestillinger af elektrisk Mini
Den elektriske BMW Mini præsenteres officielt i starten af juli, hvorefter den kan forudbestilles i fem europæiske lande. Dog ikke Danmark.
Indlægget BMW åbner for forudbestillinger af elektrisk Mini blev først udgivet på iNPUT.
. .
Hør ugens Transformator: Europas bilindustri har fået baghjul af Tesla
Den europæiske bilindustri står foran store omvæltninger og investerer nu massivt. Og så vokser sagen om fejl i analyser af udledningen af kvælstof med trusler om sagsanlæg.
Vejen til ambitiøse klimamål går gennem elektrificering: »Der er ikke andre langtidsholdbare muligheder«
Skal vi i Danmark slippe afhængigheden af fossile brændsler og nå vores ambitiøse klimamålsætninger, skal vi ifølge eksperterne satse på el. Få overblikket over fremtidens energisektor og de krav, den stiller til ingeniørerne.
Uvejr kastede biler rundt i Aabenraa – et ‘microburst’ kan stå bag
Vejrfænomenet microburst formodes at stå bag flere væltede biler i Aabenraa, da et uvejr rasede over Sønderjylland sidste fredag. Skytypen cumulonimbus er skurken bag fænomenet og er også oprindelsessted for tornadoer og skypumper.
Syv ud af ti solcelleejere er tilfredse med deres anlæg
Ønsket om at spare el og blive selvforsynende med energi er de vigtigste grunde til, at folk investerer i solcelleanlæg. Klimahensyn kommer på en fjerdeplads, konkluderer ny undersøgelse.
Dansk forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan kunstig intelligens reagerer i kritiske situationer
Værktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort endnu mere anvendelige takket være ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Trusler, løgne og chikane: Forstå krigen mellem økologiske og konventionelle landmænd
Danske landmænd er voldsomt uenige om sandheden, når det kommer til, hvem der skader klima og miljø mest.
Dansk it-forskning kan hjælpe med at forudsige, hvordan systemer reagerer i kritiske situationer
Værktøjer til optimering af alt fra nanosatellitter til nødberedskabsudstyr er blevet gjort mere anvendelige med ny ph.d-forskning fra Aalborg Universitet.
“Sort” lobbyisme trumfer grøn: Lobbyister er bedst til at skabe modstand
En konkret amerikansk case viser, at lobbyisme mod klimalovgivning er mere effektiv end lobbyisme for samme lovgivning.
Løbehjulsfirmaer klar med egne regler: Vil komme regulering i forkøbet
Firmaerne Lime, Voi og Tier, der alle udlejer el-løbehjul, har sendt et forslag med fokus på selvregulering til Københavns Kommune. Senere idag skal kommunens borgerrepræsentationn stemme om en forsøgsordning.
BaneDanmark trodser anbefaling: Blink og bomme når først de sidste overkørsler midt i 2020’erne
Trods Havarikommissionens anbefaling om at nedlægge eller sikre de sidste ubevogtede jernbaneoverkørsler snarest muligt, vil Banedanmark afvente udrulningen af det nye signalprogram.
Regeringsforhandlinger sætter historisk klimamål – men ingen ved endnu hvordan det skal nås
Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre er tilsyneladende blevet enige om, at Danmark skal have reduceret sin reduktion af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Særligt de sidste fem procentpoint kan dog give problemer.