Rapport: Drop tre lag glas i nye vinduer – to lag er sundere
Når man udskifter vinduerne i bygninger, der er opført før 1985, bør man hellere bruge tolags jernfattigt glas end trelags energiglas, konkluderer en rapport fra byggeforskere og DTU. Men i mange bygninger vil det give store problemer, siger glasspecialist.
Færre unge søger ind på et ingeniørstudie
I år har 7.119 ansøgt om at komme ind på en ingeniøruddannelse. Det er 164 færre end sidste år. Til gengæld vil flere kvinder være ingeniører.
Fyrværkeri i rummet: Teleskop fanger billede af dobbeltstjerne-eksplosion
Billede af den døende stjerne Eta Carinae A giver overraskende detaljer.
Far og søn 3D-printer Lamborghini i baghaven
Paneler og lygter kommer fra printeren, mens motor og andre komponenter er samlet separat.
Med 429 km/l er DTU-studerende europamestre i øko-bykørsel
DTU-bilen ’Dynamo’ forbedrede sin rekord fra sidste år med 50 km/l og genvandt konkurrencen for biler i bytrafik i den europæiske udgave af årets Shell Eco-marathon.
Spoofing forhindrer fly i at lande israelsk lufthavn med GPS
Israels travleste lufthavn har siden begyndelsen af juni måtte tage alternative landingmetoder i brug. Amerikansk professor anklager Rusland for at stå bag GPS-forstyrrelser fra en luftbase i Syrien.
Landmanden med det mystiske vand: »Ingen regner mine målinger for noget«
Mød Søren Olsen på Frimandsgaard, der ifølge kommunen er ramt af »strømforurening«. Køerne vil ikke drikke vandet, og hverken kommune, Grander-vand, ekstra jording af malkerobotten eller udskiftning af hejseporten motor har hjulpet.
Forsker svarer på vild konspiration: Nej, tyngdekraften forsvinder ikke
Dansk rumforsker får ofte underlige spørgsmål og kommentarer fra folk, der tvivler på videnskaben.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.