Tyske miljøorganisationer vil stoppe Femern-godkendelse med 600 siders klage
Fugle, fisk og havbunden risikerer at lide overlast, hvis den den tyske miljøgodkendelse af Femern-tunnelen ikke bliver ændret. Sådan lyder det i en 600 siders lang klage fra en lang række tyske miljøorganisationer til en forvaltningsdomstol.
Office 365 bliver forbudt til skolebrug i tysk delstat: frygter masseovervågning fra USA
Microsoft har ikke leveret den fornødne garanti for at elevdata fra brug af Office 365 ikke udsættes for amerikansk masseovervågning. Derfor har den tyske databeskyttelseskommissær i delstaten Hessen nu forbud med softwareløsningen.
Advokat og patient-direktør: Ærgerligt at begrænse sundhedsforskning
Selvom at Danmark er blandt verdens mest liberale lande, hvad angår forskeres adgang til borgeres sundhedsdata, mener både advokat fra Bech-Bruun og direktør i interesseorganisationen Danske Patienter, at adgangen skal gøres nemmere.
Datatilsynet: OK at dataprofilere ledige
Det er i orden i forhold til persondataretten at jobcentrene profilerer ledige med et dataværktøj for at afklare risikoen for langtidsledighed, lyder det i nyt høringssvar fra Datatilsynet.
Folketinget dropper evaluering af hullet valgsystem: »kritisabelt og tåbeligt«
Systemet til håndtering af vælgererklæringer blev misbrugt at to partier forud for valget. Alligevel skal det ikke evalueres, har et flertal nu besluttet.
IBM og Google hjælper med at udvikle processor til kinesisk masseovervågning
De amerikanske tech-giganter hjælper en kinesisk virksomhed, som leverer overvågningsløsninger til kinesiske efterretningstjenester.
Datatilsynet giver grønt lys: Arbejdsløse må gerne dataprofileres
Den nye lov om aktiv beskæftigelsesindsats giver mulighed for at dataprofilere ledige ud fra en stribe personfølsomme oplysninger.
Computerworld afslører: Disse seks it-systemer står til at blive omfattet af den nye krigsregel
Mere end 13 måneder efter krigsreglen blev ændret, kan Computerworld nu afsløre, at seks danske it-systemer står til at blive underlagt den nye krigsregel. Det betyder med andre ord, at de seks it-systemer ikke må forlade Danmark. Se hvilke it-systemer, der er tale om her.
Månens dannelse er stadig et mysterium
Måneuge på ing.dk: Et sammenstød mellem Jorden og en protoplanet på størrelse med Mars førte til Månens dannelse, lyder standardforklaringen. Den er dog ikke uden problemer, så mange andre teorier er bragt på banen.
EU-Kommissær: Nej, Danmark kan ikke forbyde diesel- og benzinbiler
EU-lovgivningen levner ingen åbninger for, at landene selv kan forbyde salg af biler, der drives af fossile brændstoffer, svarer kommissæren for det indre marked det danske Folketing. Men lad os tale om at ændre reglerne, opfordrer hun.
Krise for briternes militære transportfly: Til tider står 18 af 20 på landjorden
Airbus A400M er ramt af dårligere motorer og gearkasser, propeller med fejl og massive vibrationsproblemer.
Alan Turing udvalgt blandt 12 videnskabsfolk til at pryde pengeseddel i Storbritannien
Bank of England oplyser, at den britiske matematiker Alan Turing skal pryde 50 punds-sedlen, efter en udpegning blandt 12 videnskabsfolk.
Nu skal 60.000 danskere have læst deres DNA, så deres medicin passer præcist til dem
Alle danskeres DNA skal analyseres og gemmes i et nyt gen-center.
Spørg Fagfolket: Hvordan lander man på Månen?
Måneuge på ing.dk: En læser vil gerne vide, hvordan man lander på Månen. Det svarer fysiker fra Aarhus Universitet på.
Trods målsætning om CO2-reduktion på 70 procent: Ny regering giver grønt lys til milliarddyr naturgasledning
Det næste skridt er taget for gasledningen Baltic Pipe, som skal lede norsk naturgas gennem Danmark til endestationen i Polen. Professor i energiplanlægning kan ikke se, hvordan det hænger sammen med de danske klima-ambitioner.