De bedste sommeropfindelser: Selvoppusteligt liggeunderlag Den entusiastiske hiker Jim Borrough opfandt sammen med to ingeniører et underlag, der isolerer og ikke er for tungt. Se her i Ingeniørens sommergrafik, hvordan det selvoppustelige liggeunderlag er opbygget.
De bedste sommeropfindelser: Trekant-is Co-Ro var det første firma herhjemme med en Tetra-pak-maskine, som blev brugt til den trekantede pakning med frys selv-is. Se dens historie her i Ingeniørens grafiske sommerserie.
De bedste sommeropfindelser: Vandpistolen Super Soaker Super Soakeren var den første vandpistol, der med en pumpe opbygger et tryk og derfor kan skyde meget længere. Se her i Ingeniørens sommergrafik, hvordan den virker.
Sådan kurerede Stig Günther sig selv med donorafføring Efter otte år med irritabel tyktarm og manglende behandlingsmuligheder tog stuntman Stig Günther sagen i egen hånd og udviklede en kapsel med bakterier fra donorafføring.
De bedste sommeropfindelser: Solcreme Franskmanden Franz Greiter blev i 1938 alvorligt forbrændt, da han besteg bjerget Piz Buin. Derefter opfandt han solcremen. Se her i Ingeniøren sommergrafik, hvordan den virker.
De bedste sommeropfindelser: Polaroid-solbriller Amerikaneren Edward H. Land tog i 1929 patent på polarisationsfiltre, der i dag er helt almindelige i solbriller. Læs mere om opfindelsen i Ingeniørens grafiske sommerserie.
De bedste sommeropfindelser: Elektrisk unicykel Førhen hørte den til i cirkus og blandt jonglører på gågaderne. Så blev der sat strøm til og sædet fjernet. Nu har vi endnu en variant af urbane eldrevne transportmidler på cykelstierne.
De bedste sommeropfindelser: Rulleskøjter Franskmanden Monsieur Petitbled patenterede i 1819 den første rulleskøjte – en inline. Læs mere om opfindelsen i Ingeniørens grafiske sommerserie.
Købmand opdagede fosfor i et forsøg på at lave guld af urin En købmand Brandt i Hamburg havde kastet sig over guldmageriet i et forsøg på at ophjælpe sine forstyrrede pengeforhold. I stedet opdagede han fosforet, som faktisk gik hen og blev en guldåre for ham. Opfindelsernes bog fra 1880 fortæller om grundstoffets fremstilling, egenskaber og anvendelse.
3D teknologi vinder langsomt frem: Giver mere præcise knæoperationer Ved hjælp af 3D-visualiseringer kan kirurger fremstille skræddersyede skæreguides til knæoperationer. Det gør det nemmere at placere knæproteser præcist, viser nyt litteraturstudie. Men der er et stykke vej til, at 3D-print bliver alment hospitalsudstyr.