Her er hvad aliens kan vide om Jordens overflade
Hvad kan vi vide om exoplaneters overflader alene ud fra observation af variationer i deres refleksion af lys? Med Jorden som prøveklud kommer forskere nærmere et svar.
Ekspertformand om nye teledata-fejl: »Jo flere typer af fejl desto mere alvorlig er sagen potentielt«
Der er for alvor behov for at komme til bunds i sagen, efter Rigspolitiet har fundet nye fejl i sagen om teledata. Det mener formanden for den uvildige ekspertgruppe, der skal holde øje med myndighederne i sagen.
Techtopia #119: Den første Marskoloni
Forestil dig at bo i to år i et drivhus sammen med syv fremmede mennesker på en minimal diæt. Levevilkårene vil være barske på Mars. Derfor skal der forskes og forberedes. Og undervejs lærer vi om os selv og vores egen klode.
Spørg Fagfolket: Er skovrejsning ikke blot at udskyde CO2-problemerne?
Et par læsere funderer over, at skovrejsning bliver udråbt som løsningen på CO2-overskuddet, fordi de kan lagre det. Men det bliver vel frigivet igen på et tidspunkt?
Interstellart jern er fundet i isen på Antarktis
Jernisotopen Fe-60 dannet ved en supernovaeksplosion for et par millioner år siden daler stadig i meget små mængder ned på Jorden, viser undersøgelse af sneen på Antarktis. Hvor længe kan angive Jordens placering i verdensrummet.
Drømmer du om at klappe en levende mammut? Du skal (nok) kun vente ti år
Genteknologien Crispr puster liv i uddøde dyrearter.
Forskere: Vindkraft fra Europa kan dække hele verdens strømbehov
11 millioner vindmøller i Europa er dog ikke realistisk, påpeger en anden forsker.
Amerikansk flåde dropper berøringsfølsomme skærme efter dødsulykker
Berøringsfølsomme skærme med komplekse brugerflader har været medvirkende til to skibskollisioner. Derfor skifter US Navy skærmene ud med håndtag på nogle af sine destroyere.
Dansk startup vil bygge den ultimative soundbase til LG OLED TV - recordere.dk
Det danske startup Canvas Audio starter i oktober en crowdfunding af en soundbase specielt designet til flere af LG’s OLED TV. Udover at give god lyd, får man også et designmøbel ind i stuen.
Ny app visualiserer klimatilpasningen på din vej
Et AR-værktøj kan skabe livagtige 3D-visualiseringer af vejbede og andre tiltag. Det kan gøre dialogen med borgerne om klimasikring nemmere, viser erfaringer fra oplandet til en af Sjællands længste åer.
Rumkapløb: Sverige og Norge vil opsende minisatellitter
Det voksende marked for mini-satellitter har fået landende til at skrue op for ambitionerne om egne rumhavne til opsendelse af raketter i kredsløb.
Vindmøllefolk: Kæmpe fejl at fyre med ‘grågrøn’ biomasse på Esbjergværket
Den danske vindsektor appellerer til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen om, at Esbjergværket ikke omdannes til et biomassefyret kraftvarmeværk, men får en varmepumpeløsning med grøn el.
Gigantisk ide: Forsker vil bruge hele Jorden som en kæmpe stjernekikkert
En skør idé, som måske kan hjælpe med at lede efter liv i universet en gang i fremtiden, siger dansk ekspert.
Varme vinde bekræfter: Antarktis smelter - og det er vores skyld
Ny klimaforskning slår fast, at mennesker påvirker vindene omkring Antarktis. Og det får mere is til at smelte.
Julias brugere vil have fuld fart på programmerne
Tilfredshed med statistik-sprogets ydelse, men kritik af umodent pakke-system og den tid det tager, at nå frem til første plot.