En fremskrivning og et klimaprogram: Her er klimalovens fundament
De politiske diskussioner om en kommende klimalov kom til at handle om, hvor meget og hvordan loven skal være politisk bindende.
Undersøgelse: 34 af 55 rapporter fra omstridte Aarhus-forskere indeholder fejl
Aarhus Universitet har måttet udgive rettelsesark til over halvdelen af de rapporter, som først og fremmest landbruget har betalt forskere på Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug for at udføre.
Ugens debat: Er grønt flybrændstof en løsning?
Ifølge en ny rapport kan vi i Danmark fremstille grønt flybrændstof på basis af CO2, brint og biogas. Læserne på ing.dk var ikke helt overbeviste og pegede på flere problemer ved ‘grønt flybrændstof’.
11.000 forskere advarer: Klimakrisen truer menneskeheden
Forskerne opfordrer alle til at “gribe til handling for at bevare livet på Jorden”.
Undersøgte sig selv efter kødskandale: »Vi er ikke ude på at frikende os selv«
Interview: Aarhus Universitet ser ingen problemer i, at de selv har undersøgt forskningscenters forhold til private samarbejdspartnere efter voldsom kritik af, at landbrugsorganisationer havde mulighed for at påvirke rapport om oksekøds klimapåvirkning.
Analyse: Dansk biomasseforbrug fortsætter himmelflugten
Frem til 2020 stiger anvendelsen af biomasse i den danske energiforsyning yderligere – samtidig med at kritikken af biomassens klima-effekt intensiveres.
Airbus installerer elmotor på 2 MW i nyt elfly
Airbus sigter mod at halvere CO2-udledningen fra fly i 2050, men vejen mod elektrisk fremdrift er belagt med flere forhindringer end blot batterierne. Det fortæller chefen for den europæiske flyproducents udvikling af elfly i dette interview.
Klimarådet: Indfør afgifter på flyrejser nu
Danmark bør indføre passagerafgifter på flyrejser på samme måde som Sverige og Tyskland har, skriver Klimarådet i et nyt notat. Det skal være første skridt på vejen mod en strammere regulering af flyrejser.
Klimaforandringerne gør Californien til en krudttønde
Tiltagende tørke gør voldsomme skovbrande almindelige, viser forskning.
Op mod 90.000 adresser risikerer fortsat dårlig bredbåndsdækning i 2023
Værst ser det ud for sjællændere. Og ministeren tror ikke på, at markedet kan levere en løsning.
Leder: Varmt velkommen til kommercielle havmøller og Googles solceller
I de seneste måneder er det gennembrud inden for vedvarende energi, som mange har spået i en årrække, endelig kommet: Private investorer har bedt om lov til at opføre vindmøller og solceller …
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Kulkraft steg med ni procent sidste år - samtidig planlægger Kina nye 33 GW-kulkraftværker
Trods generelt positive trends blev der, ifølge en ny rapport, planlagt etablering af mange nye kulkraftværk i 2021, især i Kina, hvilket strider mod globale klimamål.
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie