Ørsted bygger brintfabrik ved Avedøre
Elektrolysen skal sikre fleksibel brug af den fluktuerende strømproduktion fra havvindmøllerne.
857 millioner kroner for 30 km kabler: »Det er nogle rigtig dyre kilometer«
Nedgravningen af tre kabler er blevet 283,5 millioner kroner dyrere end forventet, fordi gravearbejdet i Københavns gader går langsommere og er mere komplekst end forventet.
Transport-blogger om nyt årti: »Førerløse busser ja … biler nej«
Katalog af nye tiltag vil få trafikken til at stagnere, og førerløse busser vil være en del af fremtidens bybillede, lyder det fra Ingeniørens transport-blogger, Svend Tøfting, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Bog: Den digitale transformation tur-retur
I bogen ”Langt fra Silicon Valley” deler danske CEO'er deres erfaringer med at bringe den digitale transformation fra Californien til København.
PODCAST: Vi kigger i krystalkuglen på det nye årti
Med nytåret i sigte kigger vi i denne uge fremad mod det nye årti og spår om, hvilke teknologiske tendenser vi vil se inden for vejtransport og biler, energi og byggeri.
Ny vindmøllerekord: På seks år er klima-belastningen fra dansk strøm halveret
Vindmøllerne har i år hidtil produceret, hvad der svarer til 46 pct. af det danske strømforbrug. Dertil kommer tre pct. fra solceller, viser ny opgørelse.
Ugens debat: Nyåbnet metro lukker igen
Den nyåbnede metrocityring i København lukker to uger i januar. Det sker for at teste en opgradering, der er nødvendig før åbningen af Nordhavnslinjen. Det faldt ikke i god jord hos læserne på ing.dk, som ikke havde noget imod sikkerhed, men mente, den burde sikres på en anden måde.
Sådan lød forudsigelserne for 10'erne: Hjernebølger og fake news
Tidsskriftet Nature bad - i deres første 2010-udgave - en række forskere forudsige udviklingen frem mod 2020. Her er et udpluk af deres spådomme, samt enkelte fra The Guardian og The Telegraph.
50 år gammelt matematisk problem løst
En form for orden og struktur, som kendes fra store systemer, opstår også i uendeligt store systemer. Det har forskere ved Københavns Universitet påvist, og de er blandt de nominerede til årets bedste forskningsresultat.
Power-to-X-anlæg i Skive og Fredericia får energilagrings-millioner
En brintfabrik i Fredericia og en metanol-fabrik i Skive løb med de 128 mio. kroner i en pulje til energilagring. Dermed kommer der nu for alvor gang i demonstration af power-to-x-teknologier.
Thomas indretter hele sin dag for at optimere sin søvn: ‘Mange af tingene er fornuftige’
Det er blandt andet godt at undgå stærkt lys om aftenen, fortæller søvnforsker.
»Fantastisk«: Tyggegummi fra stenalderen kan åbne for viden om fremtidens sygdomme
Forskere fra Københavns Universitet har haft held med at genomsekventere spyt fra et 5.700 år gammelt tyggegummi. Nu går jagten ind på mere gammel tyggegummi, der kan gøre os klogere på nutid og fremtid.
Har du mistet adgang til din Bitlocker-partition? Måske kan Bitleaker hjælpe
Bitleaker blev præsenteret på Black Hat-konferencen i London. Værktøjet gør det muligt at tilgå Windows-kryptering helt uden autentifikaton.
Spørg Fagfolket: Hvorfor var det kun de gamle europæere, der spredte sygdomme?
En læser undrer sig over, at europæerne tog sygdomme med sig rundt i verden, mens de ikke selv blev synderligt angrebet. Lektor fra KU forklarer, hvad der skete.
Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen
Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…