Kan planter sluge mere CO2 i en varmere verden? Forskere gør forsøget I dag ender en tredjedel af de menneskeskabte CO2-udslip i landjorden. Men det er et åbent spørgsmål, om planterne og jordbunden fremover vil kunne opsuge de stigende mængder kuldioxid i atmosfæren. Store feltforsøg skal give svar.
Rekordlav CO2-udledning fra danskernes elforbrug i 2019 Mindre kul og mere vindkraft har sænket CO2-udledningen pr. kWh til blot 150 gram i 2019. Det er markant lavere end 2018, hvor en gennemsnitlig kWh udledte 199 gram CO2.
Ny aftale: Sidste tyske kulkraftværk lukker i 2038 Den tyske regering er blevet enig med landets fire kulproducerende delstater om en milliarddyr kompensationsordning, der skal gøre det muligt at lukke landets kulkraftværker.
Fire plantearter er forsvundet fra Danmark Fire plantearter er borte med blæsten, viser en stor undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser. To karplanter, en svamp og en lavart har gjort deres retræte.
4.000 arter i farezonen: Dansk biodiversitet er forværret Knap 42 procent af dyre-, plante- og svampearter i den danske natur er i dag registreret som rødlistede og dermed i større eller mindre grad i risiko for at uddø. På den måde er biodiversitetens tilstand dårligere end for 10 år siden.
Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Siemens i stormvejr: Sælger teknologi til ny kontroversiel australsk kulmine Den tyske industrigigant fortsætter med at sælge teknologi til kulminer, blandt andet den store og kontroversielle australske Carmichael kulmine. Det sker på trods af store protester i Tyskland, hvor klimaaktivister kalder det hyklerisk, når Siemens samtidig siger de vil være CO2-neutrale i 2030.