Ny aftale: Sidste tyske kulkraftværk lukker i 2038 Den tyske regering er blevet enig med landets fire kulproducerende delstater om en milliarddyr kompensationsordning, der skal gøre det muligt at lukke landets kulkraftværker.
Debat: Uafhængige universiteter bygger på troværdighed Efterårets skandaleombruste oksekødsrapport udfordrede Aarhus Universitet og såede tvivl om troværdigheden af en del af forskningen. Derfor skal universitets uafhængighed altid bygge på transparens og armslængde, som skal fastholdes hver eneste dag.
Slukningscontainer: Her kan brandvæsenet isolere brændende elbiler Beredskab Øst har investeret i en såkaldt brandslukningscontainer til elbiler og batterier i brand. En type brand, der er så udfordrende, at containeren vil kunne hjælpe beredskaber i hele landet og det sydlige Sverige.
Rekordlav CO2-udledning fra danskernes elforbrug i 2019 Mindre kul og mere vindkraft har sænket CO2-udledningen pr. kWh til blot 150 gram i 2019. Det er markant lavere end 2018, hvor en gennemsnitlig kWh udledte 199 gram CO2.
Kan planter sluge mere CO2 i en varmere verden? Forskere gør forsøget I dag ender en tredjedel af de menneskeskabte CO2-udslip i landjorden. Men det er et åbent spørgsmål, om planterne og jordbunden fremover vil kunne opsuge de stigende mængder kuldioxid i atmosfæren. Store feltforsøg skal give svar.
Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
EU vil presse Apple til at droppe Lightning-stikket
EU rasler igen med sablen og vil have Apple til at droppe sit Lightning-stik – både af hensyn til forbrugerne og miljøet.
Indlægget EU vil presse Apple til at droppe Lightning-stikket blev først udgivet på iNPUT.
…
Fire plantearter er forsvundet fra Danmark Fire plantearter er borte med blæsten, viser en stor undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser. To karplanter, en svamp og en lavart har gjort deres retræte.