Danmark bygger gigantisk supercomputer: Få forskningsmiljøer kan bruge den
Danmark er med til at bygge en supercomputer i præ-exaskala, som bliver en af verdens største. Men mange af danske forskere der bruger supercomputere i dag, vil ikke kunne bruge den nye LUMI-supercomputer.
Nyt samarbejde: Sådan skal spilteknologi bruges i industri og videnskab
Når du spiller et af dine yndlingsspil, eksempelvis Fornite, kan det kun lade sig gøre, fordi spilindustrien i løbet af de sidste år har udviklet teknologier, der dynamisk streamer den nødvendige data ind i din computer og dit grafikkort. Det har åbnet nye og store verdener for gamere, hvor ‘open world’-spil er stadigvæk bliver større. Nu vil et nyt projekt bruge teknologierne til at åbne nye verdener for industri og videnskab.
Tysk månemission genstartet: Stadig langt til lift-off
En konkurs og flere ejerskift har forsinket tyske PTS’ plan om at sende to rovers og et 4G-netværk til månen. Virksomhedens oprindelige stiftere har nu overtaget ejerskabet igen. Selvom projektet er blevet udskudt ad flere omgange, er Berlin-virksomheden stadig den europæiske virksomhed der er tættest på at gennemføre en privat månemission.
Mindre plankton i Atlanterhavet kan påvirke klimaet
Mængden af fytoplankton er faldet drastisk i det nordlige Atlanterhav siden industrialiseringen satte ind.
ITB-formand om fusionsplaner med Dansk Erhverv: “Det er vigtigt, at vi som brancheforening gerne vil gøre det rigtige for vores land”
Interview: “IT-Branchens selvstændighed er kommet for at blive for en rum tid.” Det er meldingen fra IT-Branchens bestyrelsesformand, Kim Nielsen, efter Computerworld har afsløret de nu skrinlagte fusionsplaner. Læs Kim Nielsen fortælle om hele forløbet her.
Venstre siger ja til ansigtsgenkendelse
Ny udmelding kommer samtidig med nye forhandlinger om forlig på politi-området.
Computere og robotter kan snuppe hvert tredje job
Danmark er det land i Norden, hvor den største andel af stillinger står til at blive automatiseret
Tilskud giver rekord i privat urørt skov
Ved den seneste tilskudsrunde gav miljøstyrelsen tilsagn om erstatning til 14 skovejere for at lade 285 hektar skov stå urørt. Det er den største stigning i privatejet urørt skov, siden den nye tilskudsordning trådte i kraft i 2017.
Det intelligente disk array
Klumme: Min påstand er, at alle kan lave et velfungerende disk array. Men alle kan ikke lave et disk array, der er intelligent. Og dette i et effektivt miljø.
Første Cerius-anlæg med klimavenlig gas er klar til test
Netselskabet Cerius har indviet det første koblingsanlæg på elnettet, hvor man vil teste G3-gas til isolering af tekniske komponenter. Gasarten skal være et grønnere alternativ til den klimatunge drivhusgas SF6.
Flodbølge af høringssvar udsætter VVM-undersøgelse af Lynetteholmen
By & Havn skulle allerede have haft sit kommissorium fra Miljøstyrelsen. Men høringssvar på tilsammen 1.500 sider gør, at det ikke forventes klar foreløbig.
Nyt krav fra regeringen: Boligkøbere skal udskifte gamle brændeovne
Hvis man køber en bolig med en brændeovn eller en pejseindsats, der er produceret før 2003, vil man fremover blive forpligtet til at nedlægge eller udskifte ildstedet. Det foreslår regeringen
Spanske Talgo vinder DSB-udbud af vognstammer til Tysklands-trafik
De første vogne tages i brug fra midten af 2023, hvormed IC3-tog, som kører på ruten til Hamborg, kan vende tilbage til indenrigstrafik.
DTU: Kobling af energisystemer kan give stor del af nødvendig CO2-reduktion
Ny beregning viser, at med en smart kobling af sektorerne i energisystemet kan CO2-udledningen reduceres med 22 mio. ton i 2030 ud af de 29,4 mio. ton, som 70 procents målet krævede i 2017.
Edge overhaler Internet Explorer for første gang: Google øger sin altoverskyggende dominans
Browser-krigen raser fortsat på computere verden over, men Google er fortsat storfavoritten blandt brugerne med længders afstand til nummer to.