Sars, Ebola og måske coronavirus: Derfor opstår mange sygdomme i flagermus
Flagermusens vilde immunsystem kan tvinge vira til at blive stærkere, viser forskning.
Stenalderkost indeholdt farligt høje niveauer af tungmetaller
Spis som i stenalderen, lyder et af tidens livsstilsråd. Men tager man det alt for bogstaveligt, risikerer man et farligt indtag af tungmetaller, viser forskning.
EU’s nye udspil om Europas digitale fremtid modtages med blandede følelser
Dansk Erhverv tager varmt imod EU-Kommissionens nye udspil om Europas fælles digitale fremtid. IDA IT er mere varsom.
Danskledet forskningsgruppe kommer lidt tættere på sandheden om antihydrogen
På Cern er fysikerne kommet tættere på at besvare spørgsmålet, om der er en forskel på hydrogen og antihydrogen – og dermed en forklaring på, hvorfor Universet består af stof frem for antistof.
Jagten på intelligent liv i universet bliver intensiveret
SETI Institute, der leder efter ekstraterrestrisk liv, får nu direkte adgang til samtlige rådata fra 27 store radioteleskoper i New Mexico.
Flyvende metaldetektor skal opdage fortidsminder
Et nyt forskningsprojekt med DTU Space i spidsen skal udruste droner med avanceret måleudstyr, som kan tegne et billede af de fortidsspor, der gemmer sig under jorden.
PODCAST: Mangel på ladestandere bremser elbiler
Ambitionsniveauet er helt i bund i en ny bekendtgørelse om ladestandere til elbiler, så de fleste byboer må opgive ønsket om at oplade elbilen i nærheden af deres bolig. Det halter voldsomt med at genbruge hårde hvidevarer, som blot kræver en lille reparation for at fungere igen.
‘Det har jeg set i en video’: Derfor trives konspirationsteorier på Youtube
Det er bare mere fascinerende at tro på, at Jorden er flad.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.
Stort databrud i Region Syd: Har lækket borgeres CPR-numre og sundhedsdata
Der er blevet konstateret brud på datasikkerheden på tre af Region Syddanmarks it-systemer som følge af regionens interne undersøgelse. Bruddet drejer sig blandt andet om 5802 filer med patienters navne og helbredsoplysninger og CPR-numre og navne på cirka 1700 skolebørn.
Kæmpeforsøg skal vise, hvorfor folk med briller får mindre corona
Danske og norske forskere søger deltagere til et stort studie, som skal undersøge, i hvilket omfang briller beskytter mod coronasmitte. Baggrunden er et gådefuldt underskud af brillebærere blandt covid-patienter.