Forskningsprojekt med svin skal ruste os til fremtidens pandemier
Ligesom den nuværende coronavirus stammer fra flagermus og bæltedyr, er der risiko for, at en ny pandemi kan opstå ved at en influenzavirus hopper fra grise til mennesker. Derfor arbejder forskere på at optimere overvågningen af influenzaerne i svinebestanden.
DTU-studerende udvikler grønt alternativ til brændefyret madlavning
Forurening fra madlavning ildsteder dræber hvert år mange mennesker, men en ny teknologi, som DTU-studerende er ved at udvikle, kan måske ændre på det i fremtiden.
Landsretten har afgjort 3 ankesager om fildeling - recordere.dk
Der er i dag afsagt domme i 3 ankesager om download og deling af ophavsretligt beskyttede film
Blodtransfusion hjælper coronaofre i nye ministudier
En ny behandlingsmetode mod corona kan vise sig i form af transfusion af blod fra patienter, der er kommet sig af sygdommen til alvorligt syge. To studier udført i Kina viser gode resultater, skriver The Guardian.
Hvad sker der, når skoler og børnehaver åbner igen? Norske forskere har gjort forsøget
Børnehaver og små klassetrin har kun moderat indflydelse på Corona-virussens spredning, men en fuldstændig skoleåbning vil være katastrofal, konkluderer norske forskere på baggrund af en computersimulation.
Debat: Det er nu, velfærdsteknologi kan være afgørende
Sundhedssektoren er presset, men en del af de udfordringer, der følger med coronakrisen, kan afhjælpes med de velfærdsteknologiske løsninger, der allerede findes. Teknologiske hjælpemidler og …
Islandske test: Børn smitter langt mindre end voksne
Massetest i Island - verdens mest testende stat - viser, at børns smitterisiko kun er 25 pct. så stor som voksnes. Det er vigtig viden, nu hvor institutionerne skal genåbne og de mindste skoleklasser skal tilbage i skolerne.
Kunstig intelligens skal identificere kritisk syge corona-patienter
En algortime, som allerede trænet på en stor mængde historiske sundhedsdata, kan blive et effektivt værktøj på landets akutte og medicinske afdelinger til tidligt at kunne identificere og prioritere sårbare patientgrupper.
Facebook øger brugen af kunstig intelligens
Facebook erstatter hjemsendte moderatorer med kunstig intelligens. Ifølge en ekspert i misinformation, øger beslutningen risikoen for fejl.
Franske forskere undersøger, om sandorme kan hjælpe coronapatienter i respirator
Franske forskere har en teori om, at sandormes hæmoglobin kan øge iltniveauet hos coronapatienter.
Ugens debat: Mere oplysning, tak
Ingeniørens leder har efterlyst større åbenhed fra myndighederne om beslutninger og data i relation til covid-19-pandemien. Mange læsere på ing.dk savnede også data om forudsætninger for prognoserne og grundlag for lukningerne.
2020 er et skæbneår for klimaet: Seneste nyt fra Arktis viser hvorfor
Temperaturen over Det Arktiske Ocean er steget med seks grader. Det er katastrofalt for havisen.
Danmarks natur forandrer sig: Dine oplevelser hjælper forskerne med at se hvordan
Det gør en forskel, hvis du holder øje med blandt andet gøg, hornfisk og haletudser.