Minister: Jeg forstår forskernes frustrationer
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen siger, at forskningen har været med i den løbende åbning af samfundet, men at det også har handlet om det samlede smittetryk.
Rapport: Global opvarmning gør sneen grøn på Antarktis
Et nyt studie på Antarktis finder store området med alger, der tager til, i takt med at temperaturen stiger.
App skal gøre børn og unge klogere på deres indre liv
APP-TIP: Antallet af børn og unge med en psykiatrisk diagnose er stigende. Ny betalingsapp tilbyder sorgbearbejdning, vredeshåndtering og social angst. Ved hjælp af legende og forskningsbaserede forløb vil en ny app gøre børn og unge klogere på deres eget indre liv.
Intet har ændret sig på 30 år: Vi bliver stadig tiltrukket af smukke kvinder og rige mænd
Heteroseksuelle i 45 lande er generelt enige om, hvad der er tiltrækkende ved det modsatte køn.
Forskere vil tilbage til laboratorierne: Vi risikerer at miste resultater, der kan afhjælpe pandemier
I et åbent brev til regering og Folketing efterlyser forskere fra DTU og flere universiteter retningslinjer for, hvordan den naturvidenskabelige forskning kan komme tilbage til laboratorierne. Rektorkollegiet og DI bakker op om professorer.
Kommentar: Fremryk genåbning af universiteterne
Åbent brev til Regering og Folketing! På Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside kan man læse, at »Forskning er nøglen til fremtiden. Derfor er det vigtigt, at forskernes og de stud…
Replik: Når virkeligheden skævvrides
Annette Haagerup er ledende overlæge, lektor, dr.med., NIDO Danmark, center for forskning og uddannelse, Hospitalsenheden Vest Illus.: Aarhus Universitet Ingeniøren bragte på sit ny…
Hemmeligt rumfly tester sci-fi drøm om at beame energi til Jorden
Amerikanernes militærfly X-37B flyver denne gang med et eksperiment, der genopliver en gammel vision om at sende sol-energi ned til jorden.
Flere europæiske supercomputere inficeret med malware
Flere europæiske supercomputere er blevet inficeret med malware i sidste uge, så de har været nød til at lukke ned, selvom de netop nu prioriterer kraften til corona-relateret forskning.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.