Omdiskuteret klimaløsning skuffer fælt
Blot 23 såkaldte biocoveranlæg er blevet etableret på danske lossepladser mod de forudsatte 100. Nu er tilskudsordningen udløbet.
Elbiler uden afgift er den dyreste af regeringens mulige klimatiltag
Selvom det er dyrt at satse på elbilers klimaeffekt, kan det ifølge klimarådet stadig give mening på lang sigt.
Debat: Hvorfor lyttede miljøstyrelsen?
Siden 2014 har Ole Elmose advaret om, at der ikke er methan nok i de gamle deponier til, at biocovers ville være rentable. Nu er ordningen stoppet, og han konstaterer, at han havde ret.
Spørg Fagfolket: Hvorfor installerer man ikke solceller i rundkørsler og i udfletninger?
En læser undrer sig over, hvorfor man ikke installerer en masse solceller på f.eks. parkeringspladser og i udfletninger ved motorveje. Ingeniør i European Energy giver et overblik over vilkårene.
Endnu en fejl i kvælstof-beregningerne kan have ført til højere udledning
En 10 år gammel modernisering af metoden til at måle nedbør kan have medført et underestimat af Danmarks kvælstofudledning. Det bekymrer miljøministeren.
Danmarks første hybride betonbil er klimavenlig - men dyr
Tromlen kører på el og moteren på HVO-brændstof. Unicons nye rotérlastbiler er mere klimavenlige, men også væsentligt dyrere end traditionelle rotérlastbiler.
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Indlandsisen har nået point of no return
Nyt studie kortlægger en mørk skæbne for de enorme gletsjere, der indrammer indlandsisen på Grønland. Intet står til at kunne genskabe de forsvundne ismasser. Men vi må ikke kaste håndklædet i ringen.
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Kulkraft steg med ni procent sidste år - samtidig planlægger Kina nye 33 GW-kulkraftværker
Trods generelt positive trends blev der, ifølge en ny rapport, planlagt etablering af mange nye kulkraftværk i 2021, især i Kina, hvilket strider mod globale klimamål.
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie
PODCAST: Måske er det ikke så tosset at importere affald til cementproduktion
Aalborg Portland importerer hvert år 160 ton affald fra udlandet til at fyre op under cementovnene, hvilket er med til at holde virksomhedens CO2-udledning nede. I ugens Transformator kan du også høre om det digitale våbenarsenal, som hackerne tager i brug i cyberkrigen mellem Rusland og Ukraine.
NGO'er kæmper indædt mod lukrativ minedrift på sjældne metaller
En række mineselskaber vil grave efter sjældne metaller på bunden af havet.
DI Energi: 100.000 husstande kan opvarmes med overskudsvarme
Der er et enormt potentiale for bedre benyttelse af overskudsvarme fra industrien til fjernvarmenettet i Danmark.