Sådan kan forskere og eksperter bruge pressen Praktisk håndbog: Deres forskning bliver forsimplet, og de kan ende som ufrivillig part i en politisk debat – derfor tøver mange forskere med at stille op i pressen. Men at stille op kan faktisk hjælpe både forskere og specialister.
Nyt jysk trafikknudepunkt sætter fart på det danske forskningsnet Internetforbindelserne på de danske universiteter bliver nu opgraderet med nye fiberforbindelser, så den internationale trafik samles i en enkelt netværksinfrastruktur. Samtidig overtager Esbjerg rollen som trafikknudepunkt for den danske internettrafik til udlandet.
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.
PODCAST: Havudsigt kan koste på husprisen. AI er en mester i fake news Det er så dejligt at bo ved vandet – men risikoen for oversvømmelse kan gøre huse usælgelige. Et tiårigt forlig fra 2009 om grøn transportpolitik endte kulsort. Sprogmodellen GPT-3 kan skrive en fiktiv nyhedsartikel, blot den får en overskrift.
Dansk arbejdskultur er det største trækplaster for udenlandske ingeniører Muligheden for at få et liv med balance mellem arbejde og privatliv er den vigtigste årsag til, at højtuddannede udlændinge vælger at arbejde i Danmark, men spændende jobmuligheder tæller også. Næsten hver anden bliver længere end først planlagt.
Automatiserer kompleks kompositproduktion på fly med sugekopper Efter seks års forskning og 29 millioner kroners udviklingsstøtte har robotforskere fra SDU sammen med Terma og Technicon udviklet et færdigt robotteknologisk system til fremstilling af kompositdele.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med